Η αντιδήμαρχος Μαρία Σαλμά,  στην εκδήλωση «ΠορτοΚαλύβια»

«Με μεγάλη μου χαρά ανοίγω την εκδήλωση της συγκομιδής των πορτοκαλιών (Πορτοκαλύβια, όπως την ονόμασαν τα παιδιά),  που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Σχολική Κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων & το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου.

Ο Δήμος Αγρινίου επιδιώκει την ισχυροποίηση του πρωτογενούς τομέα και λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές συνθήκες προχωρά σε δράσεις με σειρά ομιλιών και δρώμενων για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αγρινίου «Τοπικά Αγροδιατροφικά προϊόντα στο Δήμο Αγρινίου Ανάδειξη και Αξιοποίηση».

Είναι βέβαιο ότι  τα τοπικά προϊόντα μπορούν να λειτουργήσουν ως βάση για την αναζωογόνηση της  τοπικής οικονομίας και με δράσεις, όπως αυτή, ισχυροποιείται η αγάπη των παιδιών και μελλοντικών παραγωγών και καταναλωτών με τα προϊόντα του τόπου μας. Με τον τρόπο αυτό ενδυναμώνεται η κουλτούρα της εκτίμησης όλων αυτών των θησαυρών που υπάρχουν γύρω μας.

Μαζί με τα παιδιά της Σχολικής Κοινότητας του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων θα γνωρίσουμε τις δράσεις και τα έργα των μαθητών, θα παίξουμε, θα δοκιμάσουμε γεύσεις, θα διασκεδάσουμε με εικαστικά δρώμενα και μουσικές. Εύχομαι καλή επιτυχία!»

Να αναφέρουμε ότι, οι μαθητές του σχολείου έκαναν έκθεση με εικαστικές δημιουργίες που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, περιέγραψαν συνοπτικά τις δράσεις τους, παρουσίασαν αθλοπαιδιές με πορτοκάλια, χάρηκαν με street painting, και face painting, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί γονείς και κάτοικοι του χωριού μας.

Τέλος, από τους άλλους ομιλητές τονίστηκε η σημασία της καλλιέργειας του πορτοκαλιού στην αγροτική κοινωνία και την οικονομία του τόπου μας, καθώς και στην καθημερινή μας διατροφή.