Στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων κινητή μονάδα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Συγκεκριμένα η οφθαλμιατρική/παιδιατρική κινητή μονάδα που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέπτεται το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, όπου εθελοντές γιατροί-οφθαλμίατροι, προερχόμενοι από δημόσιους φορείς ή ιδιώτες, εξετάζουν όσα  παιδιά έχουν την συγκατάθεση των γονέων και τους παρέχουν ενημέρωση και συμβουλές.

Η Διευθύντρια κα Χαρά Χριστοδούλου αναφέρει συγκεκριμένα:

«Σήμερα επισκέφτηκε το σχολείο μας κινητή οφθαλμολογική μονάδα από "Το Χαμόγελο του Παιδιού". Οφθαλμίατρος από το νοσοκομείο Αγρινίου εξέτασε τους μαθητές μας. Φροντίδα, μέριμνα αλλά και μια διαφορετική εμπειρία για τα παιδιά. Όταν υπάρχει σωστή συνεργασία  μεταξύ φορέων, ενδιαφέρον και στήριξη, πάντα τα αποτελέσματα είναι θετικά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον αξιόλογο πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας κ. Θωμά Δρακόπουλο για την καθοριστική συμβολή του στην πραγματοποίηση  της δράσης αυτής. Αύριο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η εξέταση. Έπεται και συνέχεια στον τομέα της πρόληψης ...»

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζεται στις πολιτικές πρόληψης που εφαρμόζουν οι δύο συνεργαζόμενοι φορείς για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών των επαρχιακών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας, που στερούνται Παιδιατρικών Νοσοκομείων ή Γενικών Νοσοκομείων με οργανωμένα Παιδιατρικά Τμήματα και που η απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα καθιστά για κάποιες οικογένειες ανέφικτους τους τακτικούς ιατρικούς ελέγχους των παιδιών τους δεδομένης και της δυσχερούς οικονομικο-κοινωνικής κρίσης.