Ο αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο

Με το πρώτο κουδούνι οι σχολικές αυλές γέμισαν ξανά με παιδικές φωνές, αφού μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου, επέστρεψαν στα θρανία για τη νέα σχολική χρονιά.

Ο ιερέας του χωριού μας Θεοδόσης Αθανασόπουλος τέλεσε τον αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο και κατόπιν στο Νηπιαγωγείο, ενώ οι εκπαιδευτικοί ευχήθηκαν στους μαθητές καλή χρονιά και καλή πρόοδο!

Στον αγιασμό παρέστησαν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δ. Αναστασίου, ο κοινοτικός σύμβουλος Γ. Αντωνόπουλος και μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου.

Επίσης, αναγνώσθηκε από τον ιερέα, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κοσμά για την νέα σχολική χρονιά.

Μήνυμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων

Αγαπητά μου, παιδιά,

Οι διακοπές τελείωσαν και τώρα πάλι γεμίσατε τις αυλές των σχολείων σας με χαρά. Καλώς ήλθατε στη νέα σας τάξι. Εύχομαι με υγεία και με αγάπη στη μάθησι να περάσετε την εφετεινή σας σχολική χρονιά.

Οι δάσκαλοί σας, σας περιμένουν και είναι έτοιμοι να σας μάθουν πολλά και σπουδαία πράγματα. Να σας μεταδώσουν γνώσεις που θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι.

Για να επιτύχετε, όμως, όλα αυτά, είναι ανάγκη κι εσείς να βοηθήσετε. Να έχετε αγάπη μεταξύ σας, να έχετε ειλικρινή συνεργασία, να σέβεσθε και να υπακούτε τους δασκάλους σας.

Να αγαπάτε τα βιβλία σας. Να διαβάζετε όλα τα μαθήματά σας με συνέπεια. Να αποφύγετε τις άσχημες συναναστροφές, γιατί αυτές σας απομακρύνουν από την αληθινή μελέτη και την καθαρή σας πορεία. Να μη λησμονείτε τον εκκλησιασμό σας την Κυριακή και το κατηχητικό σχολείο κάθε εβδομάδα. Αν τα προσέξετε και τα ζήσετε όλα αυτά, τότε αληθινά θα προοδεύσετε στη ζωή σας.

Εύχομαι υγεία και φωτισμό στους δασκάλους σας. Εύχομαι υγεία και αληθινή προσφορά στους γονείς σας. Και σε εσάς, εύχομαι με υγεία και επιτυχία να περάσετε το νέο σχολικό έτος.

Με πατρική αγάπη.

 

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς

Την επόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο ενημερωτική συνάντηση μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων, για τρέχοντα θέματα που αφορούν το σχολείο.

 

Ο αγιασμός στο Νηπιαγωγείο