Εορτασμός Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 (φωτο)

Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία από τον ιερέα Θεοδόση Αθανασόπουλο και στη συνέχεια εκφώνησε την επετειακή ομιλία η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, κα Χαρά Χριστοδούλου, η οποία αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της εποχής και το νόημά τους, καθώς και στον ρόλο που διαδραματίζει η παιδεία στην διαμόρφωση της εθνικής συνείδησης.

Αμέσως μετά, στους κεντρικούς δρόμους του χωριού μας οι κάτοικοι, παρά το συννεφιασμένο καιρό και το κρύο, παρακολούθησαν και χειροκρότησαν την παρέλαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Καλυβίων, για να ολοκληρωθεί  η πορεία στο Μνημείο των Πεσόντων, όπου τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες υπέρ Πατρίδος.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, από τους μαθητές των σχολείων, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καλυβίων, Γρ. Τσελεπή, από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, Θ. Δρακόπουλο, από την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων, κα  Σ. Χαμπαίου, καθώς και από εκπρόσωπο του αθλητικού συλλόγου ΠΑΟΚ Καλυβίων.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε μνήμη των ηρωϊκώς πεσόντων κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στο τέλος της τελετής όλοι οι μαθητές τραγούδησαν τον Εθνικό μας ύμνο!