Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευθύμιου Πριόβολου

Για το βιβλίο μίλησαν:

Παπαλεξανδρόπουλος Στέλιος, Καθηγητής της Θεολογικής, του Πανεπιστημίου Αθηνών από την Κατούνα.

Χρυσογέλου – Κατσή Άννα, Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στίχους από το «Άσμα Ασμάτων» απήγγειλε η Πόπη Μπαρκιά, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και της σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ηθοποιός.

To συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο  Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ.

Ο Ευθύμιος Πριόβολος ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και στον προσωπικό του λογαριασμό στο F/B έγραψε τα εξής:

Μια γιορτή / 22 Οκτωβρίου 2017

«Στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας και της …like φιλίας, είναι χαρά τόσοι άνθρωποι να τιμούν με την παρουσία τους ένα πνευματικό δημιούργημα! Κι ο δημιουργός σ΄ αυτές τις περιπτώσεις είτε είναι συγγραφέας, ή ζωγράφος, ή μουσικός, ή ένας άλλος υπηρέτης οποιασδήποτε καλής τέχνης, νιώθει εκείνη την πλησμονή που δεν μετριέται ούτε με τα νομίσματα, ούτε με τα χρήσιμα, καθώς το τίμημα που πληρώνουν αυτοί οι άνθρωποι δημιουργώντας μετριέται με νομίσματα ζωής.

Η χθεσινή παρουσίαση του πονήματός μου για το «Άσμα Ασμάτων», στη Στοά του Βιβλίου, ήταν μια γιορτή. Πρώτα για την εικόνα και την αξία του πρωτοτύπου βιβλικού ποιήματος, κι ύστερα για τον προσωπικό μου μόχθο να το αποδώσω στην νεοελληνική. Ο επιστημονικός λόγος των δύο πανεπιστημιακών δασκάλων - ομιλητών κατέδειξε με ενάργεια την επιτυχία του εγχειρήματος. Και ο κύλικας της τέχνης, με την υποκριτική και την απαγγελία στίχων από τη δική μας απόδοση, κέρασε το ακροατήριο από το εύοσμο και μεθυστικό κρασί του Άσματος.

Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με τίμησαν με την παρουσία τους και μου έδωσαν χαρά!»

Θύμιο, ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το νέο σου βιβλίο!