Έληξε το 3ο Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 στο Αγρίνιο, το Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών, μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και εξελίσσεται σε θεσμό. Οι δύο στόχοι του Φεστιβάλ αφενός η ενεργοποίηση ερασιτεχνών του θεάτρου και αφετέρου η εξοικείωση του κοινού με αυτό το ιδιαίτερο θεατρικό είδος υλοποιήθηκαν και φέτος με επιτυχία.

Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μαρία Παπαγεωργίου και φέτος: «ερασιτέχνες ηθοποιοί ξεδίπλωσαν στη σκηνή την αγάπη τους για την τέχνη και έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά τη δημιουργική προσπάθεια νέων της περιοχής μας. H Δημοτική Αρχή είναι υπερήφανη γιατί απέδειξε ότι μια συνειδητή επιλογή της, το Φεστιβάλ Μονολόγων, κατάφερε να συσπειρώσει δημιουργικές δυνάμεις και η επιτυχημένη διοργάνωσή του να ξεπεράσει τα όρια του Δήμου».

Την καλλιτεχνική επιτροπή του 3ου Φεστιβάλ αποτελούσαν οι:

Καλαβρούζος Χρήστος, ηθοποιός , Ροϊλού Γιάννα – ∆ρ. – ∆ιδάσκουσα του τµήµατος ΘΣ Πάτρας – Συγγραφέας και ο Μικέλλης Γιώργος Φιλόλογος – Θεατρολόγος, οι οποίοι και εξέφρασαν την ανεπιφύλακτη χαρά και την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους γιατί αυτή η προσπάθεια έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του θεατρόφιλου κοινού της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Με τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση η βελτίωση τόσο των σκηνοθετικών εκφωνήσεων όσο και των επί σκηνής ερμηνειών που αναβαθμίζουν ποιοτικά και αισθητικά το φεστιβάλ το όποιον πλέον διεκδικεί ευλόγως υψηλότερους στόχους. Έτσι λειτούργησαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι επιλογές των κειμένων, η συνάφεια των σκηνοθεσιών, ο μόχθος και η οργάνωση των θιάσων καθώς και οι θεατρικές ερμηνείες με ενδιαφέρουσα δυναμική όπως επίσης και οι αυθεντικές, βιωματικές ερμηνείες.

Το Φεστιβάλ έλαβε χώρα από τις 26 έως τις 29 Δεκεμβρίου 2017 και συμμετείχαν οι έξης δεκατρείς θεατρικές ομάδες:

- Η Θεατρική Ομάδα Καλυβίων ¨παιΖΟΥΜΕ¨ με την Μαρία Χρυσικού στον ρόλο της «Ευανθίας», από το ομότιτλο έργο του Κ. Κακαβιά, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια της Μαρίνας Καραφά.

- Φοιτητική Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημιακών Σχολών Αγρινίου.

- Ερασιτεχνικό Θεατρικό Τμήμα Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Α’.

- Ερασιτεχνικό Θεατρικό Τμήμα Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Β’.

- Θεατρικό Τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου ¨Χρήστος Καπράλος¨.

- Φιλανθρωπικός, Κοινωνικός Σύλλογος Κυριών Αιτ/νίας.

- Θεατρική ομάδα kami της σχολής Fuera de Vista.

- Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι.

- Πολιτιστικό Κέντρο – Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Αμφιλοχίας.

- Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης του Δήμου Αγρινίου ¨Παλαιόκαστρο¨.

- Θεατρική Ερασιτεχνική ομάδα ¨ΘΕΑΤΡοPolice¨.

- Θεατρική Ερασιτεχνική ομάδα Μουσικού Συλλόγου ¨ΟΡΦΕΑΣ¨.

 Το συντονισμό της τελετής λήξης είχε η κ. Ευσταθία Τσακανίκα.