Διακρίσεις της Θεατρικής Ομάδας Καλυβίων

Για την Θεατρική Ομάδα Καλυβίων ¨Παι-Ζουμε¨ αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή της στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, ενώ προχθές το Σάββατο, στην απονομή βραβείων που πραγματοποιήθηκε κατά την τελετή λήξης, η σκηνοθέτης Μαρίνα Καραφά πήρε το Βραβείο Χορογραφίας και η ερασιτέχνης ηθοποιός Ρούλα Κωνσταντάρα Έπαινο για την ερμηνείας της στη ¨Μήδεια¨.

Να υπενθυμίσουμε ότι, η Θεατρική Ομάδα Καλυβίων θα συνεχίσει τις παραστάσεις της ¨Μήδειας¨ του Μπόστ στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Φέτος το φεστιβάλ Διστόμου διήρκεσε 10 ημέρες, από τις 17 έως και τις 26 Αυγούστου, στο αμφιθέατρο του μαυσωλείου Διστόμου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του Διστόμου και των γύρω περιοχών κάθε βράδυ γέμιζαν ¨ασφυκτικά¨ το θεατράκι για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις από τις επτά θεατρικές ομάδες που φιλοξενήθηκαν και διαγωνίστηκαν φέτος.

Νικητές και βραβεύσεις του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Διστόμου 2017

Βραβείο καλύτερου Προγράμματος: Το Θεατρικό εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης,με το έργο του Ουίλλιαμ Γκίμπσον "Το Θαύμα Της Άννυ Σαλλιβαν"σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα.

Βραβείο Καλύτερης Αφίσας: Στην Νατάσα Τσιντικίδη με την Θεατρική ομάδα Λαυρίου εξόρυξη με το έργο του Μπρέχτ «Ο καλός Άνθρωπος του Σετσουάν»σε σκηνοθεσία Στέλλας Δρίβας.

Βραβείου Φωτισμού: Η Ηλιάνα Δρίβα με την Θεατρική ομάδα Δήμου Λαυριου "Εξόρυξη" με το έργο του Μπρέχτ "Ο Καλός Άνθρωπος Του Σετσουαν" σε σκηνοθεσία Στέλλας Δρίβα.

Βραβείο Κίνησης: Στην Στέλλα Δρίβα με την Θεατρική ομάδα Δήμου Λαυριου "Εξόρυξη" με το έργο του Μπρέχτ "Ο Καλός Άνθρωπος Του Σετσουαν" σε σκηνοθεσία Στέλλας Δρίβα

Βραβείο Σκηνικών: Στους Peter Strecker, Νίκος Μαμάης, Στέφανος Μινόγιαννης, Γιώργος Γιαχάεβ με το έργο « Ο καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπρέχτ σε σκηνοθεσία Στέλλας Δρίβας.

Βραβείο Κοστουμιών:  Ο Κώστας Μέρρας και Η Ελένη Αρχοντή με το Θεατρικό εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης,με το έργο του Ουίλλιαμ Γκίμπσον "Το Θαύμα Της Άννυ Σαλλιβαν"σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα.

Βραβείο Μακιγιάζ: Η Βάσω Τερκέταλη με την Θεατρική ομάδα Δήμου Λαυριου "Εξόρυξη" με το έργο του Μπρέχτ "Ο Καλός Άνθρωπος Του Σετσουαν" σε σκηνοθεσία Στέλλας Δρίβα.

Υποψήφια για την κατηγορία επίσης ήταν η Θεατρική ομάδα Καλυβίων Αγρινίου "παιΖΟΥΜΕ",με το έργο του Μποστ "Μήδεια" σε σκηνοθεσία Μαρίνας Καραφά.

Βραβείο Χορογραφίας: Η Μαρίνα Καραφά με την Θεατρική ομάδα Καλυβίων Αγρινίου "παιΖΟΥΜΕ",με το έργο του Μποστ "Μήδεια" σε σκηνοθεσία Μαρίνας Καραφά.

Βραβείο Μουσικής επιμέλειας: Ο Στέλιος Μέξης με το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη ‘’Ρενδία Λέξις με το έργο ‘’La nonna’’του Roberto Cossa σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή .

Βραβείο Μουσικής σύνθεσης: Ο Σαλβατόρε Μπέτσι με την Θεατρική ομάδα Δήμου Λαυρίου "Εξόρυξη" με το έργο του Μπρέχτ "Ο Καλός Άνθρωπος Του Σετσουαν" σε σκηνοθεσία Στέλλας Δρίβα.

Βραβείο Α' ανδρικού ρόλου: Ο Γιάννης Λαμπράκης στον ρόλου του Ρωμαίου με την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης με το έργο της Λίλιαν Δημητρακοπούλου "Ποιος Σκότωσε Τον Ουίλιαμ" σε σκηνοθεσία Μάνου Μανιά.

Βραβείο Α' γυναικείου ρόλου: Από κοινού στις

- Ειρήνη Καραγιώργου στον ρόλο της Άννυ Σάλιβαν με το Θεατρικό εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης,με το έργο του Ουίλλιαμ Γκίμπσον "Το Θαύμα Της Άννυ Σαλλιβαν"σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα.

- Ηλιάνα Δρίβα με την Θεατρική ομάδα Δήμου Λαυριου "Εξόρυξη" με το έργο του Μπρέχτ "Ο Καλός Άνθρωπος Του Σετσουαν" σε σκηνοθεσία Στέλλας Δρίβα.

Βραβείο Β' ανδρικού ρόλου: Απο κοινού στους

- Μπάμπη Ορκόπουλο στο ρόλο του Παρασκευά με το Θέατρο Περιγιαλιου(Κορινθίας) με το έργο των Ρεππα-Παπαθανασιου "Ραους" σε σκηνοθεσία Αλεκου Ξανθάκη.

- Μήτσο Σερέτη στον ρόλο του Δόν Φρανσίτσκο με το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη ‘’Ρενδία Λέξις με το έργο ‘’La nonna’’του Roberto Cossa σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή

Βραβείο Β' γυναικείου ρόλου:  Η Ελένη Ψαρρά στον ρόλο της Μιτσού με το έργο « Ο καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπρέχτ σε σκηνοθεσία Στέλλας Δρίβας.

Υποψήφια για την κατηγορία ήταν μεταξύ άλλων η Ρούλα Κωνσταντάρα στον ρόλο της Κορυφαίας με την Θεατρική ομάδα Καλυβίων Αγρινίου "παιΖΟΥΜΕ",με το έργο του Μποστ "Μήδεια" σε σκηνοθεσία Μαρίνας Καραφά.

Βραβείο Σκηνοθεσίας: O Παναγιώτης Ναρλής με το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη ‘’Ρενδία Λέξις με το έργο ‘’La nonna’’του Roberto Cossa σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή .

Βραβείο Γ' καλύτερης παράστασης:

Στην Στέλλα Δρίβα με την Θεατρική ομάδα Δήμου Λαυριου "Εξόρυξη" με το έργο του Μπρέχτ "Ο Καλός Άνθρωπος Του Σετσουαν" σε σκηνοθεσία Στέλλας Δρίβα.

Βραβείο Β' καλύτερης παράστασης:

Στον Κώστα Μέρρα με το Θεατρικό εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης,για το έργο του Ουίλλιαμ Γκίμπσον "Το Θαύμα Της Άννυ Σαλλιβαν"σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα.

Βραβείο Α' καλύτερης παράστασης:

Στον Παναγιώτη Ναρλή με το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη ‘’Ρενδία Λέξις με το έργο ‘’La nonna’’του Roberto Cossa .

Βραβείο Κοινού Νέων έως 25 ετών:

"Οι Άθλιοι", από τη Θεατρική Ομάδα "Δημιουργείν" Αυγόρου Κύπρου

Βραβείο Κοινού:

"Οι Άθλιοι", από τη Θεατρική Ομάδα "Δημιουργείν" Αυγόρου Κύπρου

- Ειδικό Βραβείο  απονεμήθηκε στην Μαρία Βαλτινού για την ερμηνεία της στον ρόλο της Έλεν Κέλλερ.

- Ειδικό Βραβείο για την ζωντανή εκτέλεση μουσικής σύνθεσης στον Γιώργο Καλογήρου με την θεατρική ομάδα Αυγορου-Κύπρου "Δημιουργειν" με το έργο του Β.Ουγκω "Οι Άθλιοι" σε σκηνοθεσία Ανδρέα Χρήστου.

Έπαινοι

- Στα παιδιά που συμμετείχαν στην Θεατρική ομάδα Δήμου Λαυριου "Εξόρυξη" με το έργο του Μπρέχτ "Ο Καλός Άνθρωπος Του Σετσουαν" σε σκηνοθεσία Στέλλας Δρίβα.

1. Ηλέκτρα Αλεξοπούλου 2. Αντιγόνη David 3.Μελίτη Γιαχαέβ 4. Felli Strecker.

- Στο Θεατρικό εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης,για το έργο του Ουίλλιαμ Γκίμπσον "Το Θαύμα Της Άννυ Σαλλιβαν"σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα.

1. Ανδρέα Τσιρούνη, Βιβή Γκίκα, Ελευθερία Βλαχογιάννη , Δήμητρα Καψαδάμη.

Έπαινοι ερμηνείας γυναικείου ρόλου:

- Στην  Μαρία Γεωργίου στον ρόλο της Φούλας με το Θέατρο Περιγιαλιου(Κορινθίας) με το έργο των Ρεππα-Παπαθανασιου "Ραους" σε σκηνοθεσία Αλεκου Ξανθάκη.

- Στην Μυρτώ Κόρκα στον ρόλο της Σαμάνθα με το Θέατρο Περιγιαλιου(Κορινθίας) με το έργο των Ρεππα-Παπαθανασιου "Ραους" σε σκηνοθεσία Αλεκου Ξανθάκη.

Τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Διστόμου "Θεατροφρένεια" ευχαρίστησαν θερμά όλες τις ομάδες που συμμετείχαν και διαγωνίστηκαν στο Φεστιβάλ καθώς επίσης και τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

Επίσης ευχαριστούν τον  Αιτωλικιώτη χαράκτη Μιχάλη Κότσαρη που φιλοτέχνησε τα βραβεία, το κοινό που συνεχίζει να στηρίζει το θεσμό, καθώς και όλους τους φορείς που συνέβαλαν και βοήθησαν στη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Διστόμου.

 

Πληροφορίες από theatrofreneia.blogspot.gr