Η εκδήλωση για την εορτή της Υπαπαντής, στα Καλύβια

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Φιλόλογος, κα Δέσποινα Αναγνωστοπούλου η οποία στο λόγο της έκανε πολλές αναφορές στην Μάνα όλων, την Παναγία και στις μητέρες όλου του κόσμου, άγγελοι επί γης όπως της αποκάλεσε, τονίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που έχουν στην οικογένεια και στην κοινωνίας μας.

Την ημέρα που η Εκκλησία μας, εορτάζει την Δεσποτική και Θεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, η σκέψη και η προσευχή μας στρέφονται προς το Σεμνό Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου της Μητέρας του Λυτρωτού και Μητέρας όλων των ανθρώπων.

Ακολούθως  η Χορωδία Γυναικών «Αγία Σκέπη»  υπό τη διεύθυνση της κυρίας Χρυσούλας Τασολάμπρου, παρουσίασε βυζαντινά τροπάρια, ψαλμούς και τραγούδια, αφιερωμένα στην σημερινή γιορτή.

Στη συνέχεια, η Χορωδία Γυναικών Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος», υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη κ. Νικόλαου Στρατόπουλου, παρουσίασε εκκλησιαστικούς ύμνους, ψαλτοτράγουδα και ποιήματα, ενώ στο τέλος έψαλαν όλοι το απολυτίκιο του πολιούχου Αγίου Νικολάου!

Το κοινό που παραβρέθηκε χειροκρότησε με ενθουσιασμό την πολύ καλή παρουσία και την απόδοση των ύμνων και από τις δυο Χορωδίες!

Να τονίσουμε ότι, η Χορωδία Γυναικών Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος» αποτελεί έναν άξιο πρεσβευτή για το χωριό μας, αφού συμμετέχει σε εκδηλώσεις τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε άλλες περιοχές, προβάλλοντας την εκκλησιαστική και λαϊκή μουσική παράδοση της πατρίδας μας.

Ο πατήρ Θεοδόσιος Αθανασόπουλος, κλείνοντας την εκδήλωση, ευχαρίστησε όλους και όλες όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, ιδιαίτερα την ομιλήτρια, τους χοράρχες κ. Νίκο Στρατόπουλο και κα Χρυσούλα Τασολάμπρου, καθώς και τα μέλη των Χορωδιών, ενώ αναφέρθηκε στη σωστή καθοδήγηση των παιδιών και στις αξίες που πρέπει να προσλαμβάνουν από την οικογένεια και ιδιαίτερα από τις μητέρες τους!

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο κ. Γιώργος Πανταζόπουλος.

Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, ο Σχολικός Σύμβουλος, Κώστας Νάκος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών ¨Δήμητρα», Μαίρη Ζαπαντιώτη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς ¨Η Αγία Αγάθη¨ Γεωργία Κορδόση και πολλοί κάτοικοι του χωριού μας.

Στο τέλος μοιράσθηκαν σε όλους, γλυκίσματα που είχαν ετοιμάσει γυναίκες του χωριού μας!