Βίκυ Μπαλωμένου: Γιορτάζει το Μουσείο Παραμυθιού Κύπρου

Σε μία μόλις τριετία, το μουσείο που βρίσκεται στην Λευκωσία, κατάφερε να κατακτήσει διεθνή και εγχώρια βραβεία και διακρίσεις, να αγκαλιαστεί από μικρούς και μεγάλους, να υποδεχτεί χιλιάδες μαθητές και καθηγητές από σχολεία ολόκληρης της Κύπρου καταφέρνοντας να εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου της Κύπρου.

Στο επίκεντρο του εορταστικού προγράμματος που φέρει τον τίτλο «Ένας δράκος, ποιος δράκος;» βρίσκονται οι δράκοι των παραμυθιών και της φαντασίας μας.

Δεκάδες δράκοι, μικροί και μεγάλοι κρύβονται στο Μουσείο Παραμυθιού και περιμένουν τους επισκέπτες του μουσείου για να τους ανακαλύψουν μέσα από ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Το Μουσείο άνοιξε επίσημα τις πόρτες του για το κοινό στις 23 Φεβρουαρίου 2017 και γι’ αυτό το μήνα Φεβρουάριο προγραμματίζονται ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Κατά τη διάρκεια του έτους θα πραγματοποιούνται αφηγήσεις παραμυθιών, παρουσιάσεις βιβλίων και εργαστήρια τέχνης με θέμα τους δράκους και πολλές εκπλήξεις και παιχνίδια φιλαναγνωσίας στο Μουσείο Παραμυθιού.

Χρόνια πολλά, Μουσείο Παραμυθιού Κύπρου!!!

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή του ART CAFE, από το κανάλι ΡΙΚ 1 Κύπρου, για την δύναμη του προφορικού λόγου, της αφήγησης και των ιστοριών. Συντονίζει η Μαρίνα Μαλένη και συζητούν οι Βίκυ Μπαλωμένου (ιδρύτρια του Μουσείου Παραμυθιού) Βαγγέλης Γέττος (κειμενογράφος και μουσικός), Μαρίνα Κατσαρή (αφηγήτρια και θεατροπαιδαγωγός) και ο Γιάννης Μίνος (ηθοποιός).

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=DDbfQlIVUdM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3jpjfvg9rXugzCvzKIOLR1rqCUqTCBWZjMxvtpAmNaZmHIaU7Bb3p8Q9A