Ο κήπος του Αη Βασίλη, στα Καλύβια!

Τούτες τις γιορτινές χριστουγεννιάτικες μέρες στο χωριό μας, ένας μεγάλος υπαίθριος χώρος γέμισε με στολίδια και φωτισμούς σε κάθε σημείο του, όλα αυτά μαζί ¨δεμένα¨ αρμονικά στον όμορφο και περιποιημένο κήπο της συγχωριανής μας κυρίας Νίκας Ζαπαντιώτη, ο οποίος αποτελεί ταυτόχρονα και ένα υπέροχο λαογραφικό μουσείο!

Η κυρία Νίκα με αγάπη και μεγάλο μεράκι, φρόντισε και φέτος να στολίσει για τις γιορτές, συνδυάζοντας ιδέες και βάζοντας το προσωπικό της γούστο, ώστε ο υπαίθριος χώρος του σπιτιού της να αποτελέσει έναν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, που τις βραδινές ώρες… μεταμορφώνεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο!

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι η εποχή του χρόνου που το στόλισμα του δέντρου μπορεί να κυριαρχεί μέσα στα σπίτια των περισσότερων, όμως είναι η ευκαιρία για να στολιστούν και τα φυσικά δέντρα και φυτά που υπάρχουν στον κήπο, με περίτεχνες γιρλάντες και στεφάνια που σαν σύνολο αναδεικνύουν ζεστασιά και λειτουργούν εξίσου όμορφα!

Το έλκηθρο του Αη Βασίλη και οι φιγούρες του ασπρομάλλη παππού κυριαρχούν στο χώρο, τα παλιά ποδήλατα στολισμένα με φωτιστικές γιρλάντες, αψίδες αναρριχητικών με λαμπιόνια, το παλιό πηγάδι και οι βρύσες φωτισμένα, ένα πολύχρωμο καράβι και λαμπιόνια παντού, προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα!

Συγχαρητήρια στην κα Νίκα Ζαπαντιώτη για τις μαγικές εικόνες που μας χαρίζει, της ευχόμαστε να είναι πάντα δημιουργική και μαζί με την οικογένειά της να έχει Καλή και όμορφη Πρωτοχρονιά!!!