Ο μουσικός Ανδρέας Κατερινόπουλος, στο "Κελάρι Athenaum"

Συνθέτης, πιανίστας και performer – από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του – παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Anthology of Ηidden Songs» (Ανθολογία των κρυμμένων τραγουδιών) την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και από τη σκηνή του «Κελάρι Athenaum» υποδέχεται την Άνοιξη, ενώ μας υπόσχεται μια μαγική βραδιά.

Μια βραδιά που θα αποτελείται από δύο μέρη. Κινηματογράφος, φωτογραφία, cinematic themes, όπως το soundtrack Dreams και η ζωντανή εκτέλεση συναντιούνται στο πρώτο μέρος της ξεχωριστής αυτής παράστασης.

Έξι χρόνια μετά την πρεμιέρα του μινιμαλιστικού έργου «Music for a Film» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο Ανδρέας Κατερινόπουλος παρουσιάζει για πρώτη φορά συνθέσεις (soundtracks) από την έως τώρα μουσική του πορεία ειδικά πειραγμένες δίνοντας έμφαση στον ηλεκτρικό ήχο της κιθάρας επενδύοντας σαφώς και στην «οπτικοποιημένη» εκδοχή της βραδιάς, επιστρατεύοντας δύο σημαντικούς καλλιτέχνες:

Τον εικαστικό Ηλία Χατζηχριστοδούλου  Director & Corporate Management του ADAF (Athens Digital Arts Festival) και τον φωτογράφο Κωνσταντίνο Ρίζο.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς ο Ανδρέας παρουσιάζει στο κοινό μερικά από τα «κρυμμένα» του τραγούδια (hidden songs) όπως το τραγούδι Reflections και κάποιες αγαπημένες μελωδίες του Μπρόντγουέι. Με pop rock διάθεση κι επηρεασμένος  από διάφορες μουσικές «με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή στη ζωή του» όπως ο ίδιος λέει, δίνει μια νέα post rock τεχνοτροπία στην ενορχήστρωση της μουσικής του.

Πληροφορίες

Τετάρτη 20 Μαρτίου. Ώρα έναρξης: 21:30

Κελάρι Athenaum

Αδριανού 3, Θησείο, Αθήνα (σταθμός ΗΣΑΠ «Θησείο»)

Είσοδος: 8,00 Ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες:

T: + Τηλ.: 210 3210 239  &   6945 160 385

www.athenaeum.com.gr/el/cellar/

facebook event

 

Συντελεστές

Πιάνο-φωνή: Aνδρέας Κατερινόπουλος

Κιθάρες: Κωνσταντίνος Χειμαριός

Τσέλο: Kωνσταντίνος Χίνης

Κρουστά: Ιούλιος Γεωργακόπουλος

 

Video-Art by Ηλίας Χατζηχριστοδούλου (Director & Corporate Management του ADAF (Athens Digital Arts Festival)

Photo credits: Κωνστανίνος Ρίζος

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος είναι ένας συνθέτης, performer και πιανίστας με αξιοσημείωτη πορεία. Oι επιρροές του, από την κλασσική και ρομαντική μουσική σκηνή και το κύμα του μινιμαλισμού έως τη βρετανική εναλλακτική σκηνή, σε συνδυασμό με τις σπουδές του στο κλασσικό πιάνο, στην σύνθεση, το τραγούδι και την εμπειρία του στο θέατρο, του δίνουν μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στους νέους Έλληνες σύγχρονους δημιουργούς. Η μουσική του περιγράφεται ως μινιμαλιστική, alt-classical, ambient και σύγχρονη. Σε ένα ευρύτερο φάσμα ατμοσφαιρικής και ambient υπόστασης, ο εξαιρετικά ταλαντούχος αυτός καλλιτέχνης συνδέει την μοντέρνα post-μινιμαλιστική σύνθεση με την κλασική μουσική, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο, βαθιά συναισθηματικό και πλούσιο σε χρώματα και αναφορές αποτέλεσμα, αφήνοντας ανοιχτές διάπλατα τις πόρτες στον κλασικό ρομαντισμό.

Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο και για μικρού μήκους ταινίες, ενώ έως σήμερα παρουσίασε δύο ολοκληρωμένα ορχηστρικά έργα. Επίσης έχει μελοποιήσει ποιήματα των Γ. Σεφέρη, F. G. Lorca, Κ. Π. Καβάφη και Κ. Καρυωτάκη.

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος στην Πάτρα

Μεγάλο ενδιαφέρον για το εργαστήριο θεατρικού τραγουδιού Musical Theater Coaching 1 στο Μηχανουργείο

Αγαπάς το θεατρικό Τραγούδι και τις παραστάσεις του Broadway; Έχεις ονειρευτεί να είσαι στη σκηνή τραγουδώντας ως θαυμάσιος χαρακτήρας σε ένα Musical; Τότε είσαι ένας τέλειος υποψήφιος για αυτό το πρόγραμμα!

Το Μηχανουργείο Πολυχώρος Πολιτισμού εμπλουτίζει το περιεχόμενο των θεατρικών του εργαστηρίων και ενημερώνει ότι ήδη από τις 18 Φεβρουαρίου 18:00 – 20:00 μ.μ. και για 4 μήνες, λειτουργεί το νέο εργαστήρι με τίτλο: «Εργαστήριο Θεατρικού τραγουδιού» Μusical Theater Coaching #1.

Την έμπνευση και επιμέλεια του εργαστηρίου έχει ο Ανδρέας Κατερινόπουλος.

Το εργαστήρι απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, εκπαιδευτικούς αλλά και σε όσους δουλεύουν με ομάδες ενηλίκων, παιδιών και νέων.

Πηγές: tetartopress.gr, patrasevents.gr