Ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων συμμετείχε στις εκδηλώσεις στο Αιτωλικό

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Με επισημότητα και την συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 193ης Επετείου της Μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό, στις οποίες συμμετείχαν για πρώτη φορά ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων «Δήμητρα» και το εφηβικό χορευτικό τμήμα Καλυβίων (ΚΕΔΑ).

Σήμερα το πρωί έγινε ο αγώνας Δρόμου Θυσίας με την συνεργασία της ομάδας bootcamp και του δήμου Μεσολογγίου και την συμμετοχή πολλών δρομέων και εθελοντών. Νωρίτερα ολοκληρώθηκε και η καθιερωμένη πομπή στην οποία συμμετείχαν πολλά τμήματα από μαθητές σχολείων, φιλαρμονικές και συλλόγους, από την Αιτωλοακαρνανία και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Το Φεβρουάριο του 1926 οι Τούρκοι αποφασίζουν να επιτεθούν στο νησάκι Ντολμάς, ένα σημείο στρατηγικής σημασίας για την άλωση του Μεσολογγίου. Εκεί βρίσκουν σθεναρή αντίσταση από τον επικεφαλής Γρηγόρη Λιακατά και μια ομάδα πολεμιστών από το Αιτωλικό. Δυστυχώς σε εκείνη τη μάχη χάθηκαν ηρωικά όλοι οι υπερασπιστές του νησιού. Μετά από μερικές μέρες παραδίδεται και το Αιτωλικό. Αυτή η αυτοθυσία των Αιτωλικιωτών τιμάται κάθε χρόνο ως ένδειξη σεβασμού και παραδειγματισμού στις νέες γενιές.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για αύριο Κυριακή 24 Φεβρουαρίου:

10.00 π.μ. Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και εκφώνηση του Πανηγυρικού

10.30 π.μ. Πομπή ένστολων τμημάτων και σημαιών σχολείων του Αιτωλικού

12.00 μ. Επιμνημόσυνη δέηση στη Στήλη Πεσόντων στον τόπο θυσίας – Κατάθεση στεφάνων

Πηγή: aixmi-news.gr

Φωτογραφίες: Ν. Παπαλέξης, Έλενα Οικονόμου