Εκδήλωση της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (01/02/19) η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου.

Σημαντική ήταν επίσης η πρωτοβουλία της Ακτίνας Εθελοντισμού να βραβεύσει τους Εθελοντικούς Συλλόγους , Φορείς και Εθελοντές της περιοχής, μεταξύ αυτών, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την εθελόντρια Μαίρη Ζαπαντιώτη- Στρατοπούλου .

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ευχαρίστησε όλους τους Αγρινιώτες, συλλόγους και φορείς, για την συνεισφορά τους στο εθελοντικό κίνημα: «Όλοι εσείς γίνατε το πρόσωπο της προσφοράς. Δώσατε καρδιά και ψυχή για να συνδράμετε τους αδύναμους. Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς ένας όρος, είναι στάση ζωής.

Κάθε χρόνο οι δράσεις σας γίνονται ακόμη σπουδαιότερες, με μεγαλύτερη συμμετοχή. Το Αγρίνιο πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε. Ξεκινήσαμε δειλά, πριν από 4 τέσσερα χρόνια, όταν ανέλαβα Δήμαρχος Αγρινίου, μαζί με την πάντα δραστήρια Ανθούλα Μακρή.

Αξίζουν συγχαρητήρια γιατί με την δική της επιμονή και αφοσίωση η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου  κατάφερε να ενώσει πολίτες και συλλόγους που πιστεύουν στην ιδέα της  ανιδιοτελούς προσφοράς.

Ως θεμελιώδη μορφή κοινωνικής δράσης, ο εθελοντισμός, θα πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά και να συμβαδίζει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο Αγρίνιο αυτό καταφέραμε να το κάνουμε πράξη.

Σας ευχαριστούμε γιατί μας εμπνέετε να συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.Στα μάτια σας βλέπουμε  την φλόγα που είναι πρότυπο για όλους μας.Σας ευχαριστούμε που αγκαλιάσατε το όραμά μας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο».

Για την συνολική τους προσφορά βράβευσαν τους εθελοντές, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου, Κώστας Καλαντζής, Ευθύμιος Γρίβας και Μαρία Παπαγεωργίου.

Προσκεκλημένοι της Ακτίνας Εθελοντισμού ήταν αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Ομάδας Εθελοντών της Πανελλαδικής Εκστρατείας  “Let’sdoitGreece” οι οποίοι ενημέρωσαν για την προγραμματισμένη δράση του “Let’sdoitGreece 2019”  την Κυριακή 7 Απριλίου  2019 με θέμα την «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ». Όπως ανακοίνωσαν η πρώτη δράση για την φετινή εκστρατεία ξεκινά από την πόλη μας, με τους Αγρινιώτες εθελοντές.

 

Οργανωτική Ομάδα Εθελοντών της Πανελλαδικής Εκστρατείας  “Let’s do it Greece”

 

Βράβευση του Oργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Βράβευση της Καλυβιώτισας εθελόντριας, Μαίρης Ζαπαντιώτη- Στρατοπούλου.

 

Βράβευση της ΕΛΕΠΑΠ και του εκπροσώπου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

 

Βράβευση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «Παναγία Ελεούσα»