Τα φορτηγά γεμίζουν με ¨μπάλες¨ τριφύλλι από τον κάμπο

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των στρεμμάτων έπαιξε και το χαµηλό κόστος, καθώς δεν χρειάζεται όργωµα, ούτε βέβαια σπορά κάθε χρόνο, ενώ επί πλέον λόγοι αποτέλεσαν τόσο το µπόνους που υποσχόταν το πρόγραμµα της Βιολογικής Γεωργίας, όσο και η συνδεδεµένη ενίσχυση, συνθέτοντας παράλληλα ένα σκηνικό  υπερπροσφοράς του προϊόντος αλλά και ¨χαμηλών¨ τιμών για τον παραγωγό που κυμαίνεται στα 12 με 13 λεπτά ανά κιλό.

Πολλά αγροτικά οχήματα και μικρά φορτηγά κτηνοτρόφων έρχονται καθημερινά στα Καλύβια για να αγοράσουν τριφύλλι για τις ανάγκες των μονάδων τους, μιας και πρόκειται για μια πολύ καλής ποιότητας ζωοτροφή.

Επίσης υπάρχουν και οι ντόπιοι έμποροι οι οποίοι αγοράζουν το τριφύλλι απ΄ευθείας από το χωράφι, το φορτώνουν με δικούς τους εργάτες σε μεγάλα φορτηγά και το μεταπωλούν σε ορεινές περιοχές του νομού ή εκτός νομού.

Σίγουρα αποτελεί μια ξεχωριστή εικόνα -αρκετά συνηθισμένη εδώ και χρόνια για μας τους ντόπιους- η μεταφορά του τριφυλλιού με τα τρακτέρ και τα φορτηγά μέσα από τους δρόμους του χωριού, όμως είναι και μια καλή οικονομική ¨ανάσα¨ για τους παραγωγούς σε καιρούς δύσκολους.