Κλιμακώνονται οι Αγροτικές Κινητοποιήσεις

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν:

- Αύριο Δευτέρα 4 Φλεβάρη η Ιόνια Οδός θα αποκλειστεί στις 18:00 το απόγευμα στο ύψος του κόμβου Μπάγια Χαλικίου.

- Συντονισμός με τα άλλα μπλόκα της επικράτειας και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις Πανελλαδικού χαρακτήρα.

Σας ενημερώνουμε αναφέρει η ανακοίνωση ότι, οι κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο θα αποφασιστούν στη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4/2.

Καλούνται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Μπλόκο Κεφαλόβρυσου Αιτωλ/νίας

 

Συνάντηση με την κυβέρνηση ζητούν οι αγρότες - Eνίσχυση και στήσιμο νέων μπλόκων

Συνάντηση με την κυβέρνηση ζητούν οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων μετά την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα στη Νίκαια. Tαυτόχρονα απηύθυναν κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας - μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι αγρότες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με ενίσχυση των μπλόκων, ενώ σημείωσε ότι οι αγρότες θα προσφύγουν και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το ζήτημα του βάμβακος.

«Αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση με την κυβέρνηση όπου θα θέσουμε το πλαίσιο αιτημάτων μας περιμένοντας συγκεκριμένες απαντήσεις. Ταυτόχρονα με την ενίσχυση των μπλόκων θα πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων γιατί για εμάς είναι ζήτημα επιβίωσης», τόνισε.

Οι αγρότες το επόμενο διάστημα θα προχωρούν και σε αποκλεισμούς των εθνικών οδών στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν.

Στο μεταξύ νέα πρόσκληση για συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη απηύθυνε προς τους εκπροσώπους των αγροτών που συμμετέχουν στα μπλόκα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, σημειώνοντας ότι θα συμμετάσχει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Αραχωβίτης κάλεσε τους αγρότες το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να συζητήσουν τα αιτήματά τους που «έχουν τεθεί και δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. Πιστεύουμε ότι ο διαρκής διάλογος επιλύει τα προβλήματα, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα και μια σειρά αιτημάτων έχει επιλυθεί», αναφέρει ο υπουργός.

Πληροφορίες από kosmoslarissa.gr