Εορταστική εκδήλωση για την εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας & Ακαρνανίας και το Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων, διοργανώνουν εκδήλωση στο Αγρίνιο, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

Θα περιλαμβάνει ομιλία με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες και η παιδεία που οδηγεί στο νόημα της ζωής» από τον αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρ. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Δρ. Θεολογίας, Φιλόλογο, Εκπαιδευτικό.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα» Ευφροσύνης και Αγγελικής Σωτηρίου Μπαλαούρα και το «Ωδείο Σύγχρονης Τέχνης» Κατερίνας Παπαδημητρίου – Κορκοντζέλου. Στο πιάνο και στη διδασκαλία της χορωδίας, η Χριστίνα Κορκοντζέλου.

Αργία για τα σχολεία η ημέρα των Τριών Ιεραρχών

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και δεν πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.

Επίσης η κείμενη νομοθεσία ορίζει ρητά ότι η ίδια ημέρα αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.