Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στην διώρυγα Δίμηκου

Το έργο αποκατάστασης βλαβών έργων υποδομής στη Διώρυγα Δίμηκου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, είναι προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ.

Με την συγκεκριμένη εργολαβία αντιμετωπίζονται βλάβες στη διώρυγα Δίμηκου, οι οποίες είχαν εκδηλωθεί έπειτα από ακραία καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι παρεμβάσεις που εκτελούνται σε τουλάχιστον πέντε θέσεις, κρίθηκαν απαραίτητες, καθώς οι υφιστάμενες υποδομές είχαν επιβαρυνθεί σημαντικά από πιέσεις του παρελθόντος. Θα αποκατασταθούν τα σημεία που είχαν αποσαθρωθεί ή είχαν ολοκληρωτικά αποσαθρωθεί από την πίεση του υδάτινου φορτίου. Στόχος είναι ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι η διώρυγα Δίμηκου αποχετεύει το υδάτινο πλεόνασμα της λίμνης Λυσιμαχίας και κατ’ επέκταση της λίμνης Τριχωνίδας μέσω της ενωτικής τάφου στον ποταμό Αχελώο.

Να αναφέρουμε επίσης ότι, σύντομα ξεκινούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Αχελώο, προϋπολογισμού 7,75 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε τουλάχιστον 22 σημεία που έχουν εντοπιστεί στα διοικητικά όρια των Δήμων Αγρινίου, Ξηρομέρου και Ι.Π. Μεσολογγίου.

Φωτογραφίες: Ιωάννα Σερμιντζέλη