Η μαθητική παρέλαση για την Επέτειο του «ΟΧΙ» (φωτο)

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Τιμήθηκε και φέτος με λαμπρότητα η Εθνική Επέτειος της «28ης Οκτωβρίου 1940», με την Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία που τελέστηκαν στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου στα Καλύβια, αλλά και την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, κα Χαρά Χριστοδούλου, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Καλυβίων, παρέλασαν στους κεντρικούς δρόμους, καταχειροκροτούμενοι από τους κατοίκους του χωριού που τους παρακολουθούσαν με ενθουσιασμό…

Το τρισάγιο σε μνήμη των αγωνιστών που έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, εψάλλη από τον ιερέα Θ. Αθανασόπουλο, στο Μνημείο των Πεσόντων, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, από τους μαθητές των σχολείων, από εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων, Θ. Κερασιώτη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, Θ. Δρακόπουλο και από την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων, κα Μαρία Ζαπαντιώτη.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε μνήμη των ηρωϊκώς πεσόντων Ελλήνων  κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο του 1940-41 και στο τέλος της τελετής όλοι οι μαθητές τραγούδησαν τον Εθνικό μας ύμνο!

Φωτογραφίες: Γιώργος Πανταζόπουλος