Το ΓΕΕΘΑ βράβευσε τον Αστυνομικό, Γεράσιμο Κορδάτο

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Ρήγας, ο βουλευτής και Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης κ. Γεώργιος Μαυρωτάς, οι Αρχηγοί των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ο Υποστράτηγος και Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης κ. Αθανασόπουλος Δημήτρης και ο Προϊστάμενος της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος κ. Ντζιμάνης Φώτης,.

Ο Αρχιφύλακας, Γεράσιμος Κορδάτος, τιμήθηκε μεταξύ άλλων, από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας – Γραμματεία ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) με το έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» για τη συμμετοχή του σε αγώνες δρόμου με προσθετικό μέλος.

Ο Γ. Κορδάτος είχε καταταγεί στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. το 1996. Το 2000 ακρωτηριάστηκε στο πόδι και το 2014 έφτιαξε το αγωνιστικό προσθετικό μέλος και έκτοτε ξεκίνησε να παίρνει μέρος σε αγώνες δρόμου και τριάθλου.

Από το 2014 έτρεξε 10 φορές τα 10 χιλιόμετρα με καλύτερη επίδοση 1 ώρα και 2 λεπτά, 20 φορές τα 5 χιλιόμετρα με καλύτερη επίδοση 31 λεπτά και 11 δεύτερα, καθώς και τον αγώνα βουνού 10 χιλιομέτρων στα Ζαγοροχώρια με 1 ώρα και 48 λεπτά,  ενώ έκανε και τέσσερις αγώνες τριάθλου (κολύμβηση, ποδήλατο, δρόμος).

Τέλος στον Μαραθώνιο της Αθήνας, το 2016, έκανε 7 ώρες και 36 λεπτά.

Ο αστυνομικός Κορδάτος Γεράσιμος από το Αγρίνιο, που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας έχει βαλθεί  να καταρρίπτει το ένα εμπόδιο μετά τον άλλο. Συνεχίζει να δημιουργεί νέα δεδομένα για το τι είναι ικανός να καταφέρει ο άνθρωπος όταν διακατέχεται από επιμονή, δύναμη και θέληση.

Πληροφορίες από bloko.gr