Ένας Αη Βασίλης… ¨τροχονόμος¨

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Έναν πρωτότυπο και συνάμα εορταστικό τρόπο σκέφτηκε ένας συγχωριανός μας για να ενημερώνει τους διερχόμενους οδηγούς που διατρέχουν τον επαρχιακό δρόμο Καλυβίων-Αγγελοκάστρου, αφού χρησιμοποίησε έναν… Αη Βασίλη και μια αυτοσχέδια ταμπέλα δείχνοντάς τους την σωστή κατεύθυνση για να φτάσουν στην Ιόνια Οδό!

Έτσι λοιπόν ο ιδιοκτήτης του Καφέ ΕΛΛΑΣ, Γεράσιμος Δ. Μπελεβώνης, σκέφτηκε πρακτικά και λόγω … εορταστικού κλίματος, τοποθέτησε έξω από το μαγαζί του έναν μεγαλόσωμο πλαστικό... Αη Βασίλη και μια χαρτονένια λεζάντα που γράφει, ¨Ιόνια Οδός¨ με ένα βέλος που δείχνει την κατεύθυνση προς Αγγελόκαστρο και το νέο αυτοκινητόδρομο.  

Πολλοί είναι οι οδηγοί που περνούν το τελευταίο διάστημα από το χωριό μας, λόγω του αποκλεισμού του οδικού δικτύου στο φαράγγι της Κλεισούρας, δεν γνωρίζουν τις τοπικές διαδρομές και προκειμένου να μη ¨χαθούν¨ στο δρόμο ζητούν πληροφορίες από τους ντόπιους για το πώς θα συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Και αφού δεν υπάρχουν πολλές ενημερωτικές πινακίδες στη διαδρομή Καλύβια-Αγγελόκαστρο-Σταμνά, ένας Αη Βασίλης… ¨τροχονόμος¨ ήρθε ή μάλλον τοποθετήθηκε, για να βοηθήσει στην δύσκολη… περίσταση!