Από το σπίτι της στην Αθήνα, χωρίς άμεσες επαγγελματικές υποχρεώσεις αυτή την περίοδο, η Φανή με τον σύζυγό της μεγαλώνουν τα δυο τους παιδιά και μας συνιστούν να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών για να προστατευθούμε από τον κορωνοϊό. Παράλληλα όμως η Φανή μας προτείνει δυο συνταγές μαγειρικής που εύκολα μπορούν να ετοιμαστούν στην κουζίνα μας και να τις δοκιμάσουμε… Γράφει η ίδια:
Καλησπέρα φίλοι μου!
Τι κάνετε; ¨μένουμε σπίτι¨ και μαγειρεύουμε τις πιο νόστιμες συνταγές για τα αγαπημένα μας πρόσωπα! Για σήμερα σας έχω δυο υπέροχες συνταγές!
Σολομός με πορτοκάλι και μέλι
Υλικά
4 κομμάτια σολομό
Χυμό από 2 πορτοκάλια
2 κ.σ μέλι
2 κ.σ μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνουμε τον φούρνος μας στον αέρα στους 180’ Για κάθε κομμάτι σολομού θα χρειαστούμε δυο τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλα. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο Multi και αφού έχουμε τοποθετήσει ένα κομμάτι ψαριού σε διπλή λαδόκολλα περιχύνουμε το μείγμα μας. Κλείνουμε καλά δημιουργώντας ένα πουγκί!
Η ποσότητα των υλικών που επέλεξα είναι για 4 μερίδες. Τοποθετούμε λοιπόν τα πουγκιά μας σε ένα ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στην μεσαία σχάρα. Το επόμενο μας βήμα είναι να ανοίξουμε τα πουγκιά για 5 λεπτά για να πάρει παραπάνω χρώμα το ψάρι μας!
Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι, σαλάτα ή ότι άλλο σας αρέσει! Εγώ στην συγκεκριμένη συνταγή έβαλα κουσκουσάκι!
Συνταγή πανκέικς (pancakes)
Σας έχω επίσης μια υπέροχη υγιεινή συνταγή πανκέικς που έκανα σήμερα για πρωινό με βρώμη και μπανάνες!
Υλικά
2 μπανάνες
60 γραμμάρια βρώμη
2 αυγά
μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα
μια κουταλάκι σούπας μέλι
ελάχιστο βούτυρο για το τηγάνι (χαμηλή φωτιά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο Multi τόσο απλό!
Καλή επιτυχία και να προσέχετε τον εαυτό σας!
Μερικά μυστικά!
Αν το μείγμα είναι πολύ πηκτό προσθέστε λίγο ακόμη γάλα η νερό!
Η σύστασή του πρέπει να είναι λίγο πιο πηκτή από ενός απλού κέικ ώστε να μην απλώσουν πολύ στο τηγάνι.
• Μπορείτε να δοκιμάσετε την συνταγή με ότι αλεύρι θέλετε, με αναλογία 1 κούπα αλεύρι-1 κούπα γάλα η 2 φρούτα που σας αρέσουν
• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή ακόμη και νερό
• Αν δεν τρώτε αυγά, προσθέστε 2 κουταλάκι γλυκού Baking powder
• Η συνταγή είναι πολύ καλή ιδέα για σνακ μετά την προπόνηση!
Καλή επιτυχία!!!