Θα μετακινηθεί το Μνημείο των Πεσόντων;

Πρόσφατα έγινε από την Τ.Κ. Καλυβίων και επιτόπια αυτοψία στο χώρο του μνημείου ώστε να εξετασθούν τρόποι μετακίνησής του, κάτι όμως που εμπεριέχει τεχνικές δυσκολίες και αναμένεται να επηρεάσει εν μέρει την αντοχή των μαρμάρων που το συνθέτουν, ενώ και η τοποθέτηση στην πλατεία θα απαιτήσει τεχνική μελέτη και μια οικονομική δαπάνη για την εκ νέου κατασκευή του.

Το πιθανότερο είναι να γίνουν μόνο κάποιες εργασίες συντήρησης των μαρμάρων και μια μικρή τσιμεντόστρωση στο μνημείο, στο οποίο παλαιότερα να θυμίσουμε, υπήρχε χαμηλού ύψους κάγκελο και πολλά λουλούδια περιμετρικά…

Να αναφέρουμε ακόμη ότι, με βάση πληροφορίες που υπάρχουν και σύμφωνα με ανεπίσημες δηλώσεις από παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου αλλά και της Σχολικής Επιτροπής, δεν έχει σταλεί κάποιο επίσημο αίτημα για το εν λόγω θέμα ούτε γνωρίζουν κάτι σχετικό.

Επίσης και από το Τοπικό Συμβούλιο Καλυβίων, δεν υπάρχει κάποια παλιά απόφαση ούτε έχει τεθεί ποτέ θέμα μετακίνησης και μεταφοράς του Μνημείου Πεσόντων σε άλλο σημείο.

Το Μνημείο των Πεσόντων κατασκευάστηκε το 1965 επί προεδρίας του Κωνσταντίνου Στρατόπουλου και όλα αυτά τα χρόνια, στις εθνικές επετείους, οι παρελάσεις και οι επιμνημόσυνες δεήσεις πραγματοποιούνται στο χώρο αυτό.

Ιστορικά θα λέγαμε ότι, το Μνημείο των Πεσόντων είναι ¨ταυτισμένο¨ με το χώρο του Δημοτικού Σχολείου μιας και όπως γνωρίζουμε, κατά τις παρελάσεις, με πρωτοπόρα την ελληνική σημαία, εκατοντάδες μαθητές διασχίζουν τους κεντρικούς δρόμους του χωριού μας, σκορπώντας σε όλους τους κατοίκους που την παρακολουθούν, αισθήματα υπερηφάνειας και εθνικής ανάτασης!