Ο Γιώργος Γαλανόπουλος συμμετείχε στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Οι τρεις ευαισθητοποιημένοι φίλοι, ο Γιώργος Γαλανόπουλος , ο Πάρις Κάρτας και ο Μάνος Χατζηγιάννης δοκίμασαν τις δυνάμεις και τα όρια τους τρέχοντας τα 42.195 χιλιόμετρα του 36ου  Κλασικού - Αυθεντικού μαραθώνιου της Αθήνας!

Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής τους προσπάθειας δήλωσαν:

«Μια ημέρα που θα θυμόμαστε για πάντα εγώ και οι 2 αγαπημένοι κουζουλοί φίλοι μου. Ο τερματισμός μας χάρισε αμέτρητα συναισθήματα. Μέχρι να φτάσουμε στον τερματισμό πολλές ψυχρολουσίες και επαναπροσδιορισμοί. Αλλά η θέληση για προσήλωση στον στόχο για τα παιδιά της "Κιβωτού του Κόσμου" και την επίτευξή του μας έδωσε την ψυχική και σωματική δύναμη να κάνουμε την υπέρβαση.

Με την ψυχή ενός Κρητικού…

Η αθλητική ιστοσελίδα ¨Sportime¨ μίλησε με τον συγχωριανό μας Γιώργο Γαλανόπουλο, η οποία γράφει τα εξής:

«Με καταγωγή από το Αγρίνιο, αλλά με ψυχή Κρητικού, μιας και πέρασε πολλά χρόνια στην μεγαλόνησο, ο Γιώργος Γαλανόπουλος έχει συμμετάσχει σε πολλά εθελοντικά projects τα τελευταία χρόνια.

Πέρυσι την άνοιξη με την απόφασή του να ποδηλατήσει την Μεγάλη Βρετανία από τον Νότο μέχρι τον Βορρά μέσα σε λίγες μέρες για να συγκεντρώσει χρήματα για τα παιδιά με καρκίνο έδωσε την εντύπωση ενός σύγχρονου Προμηθέα… O οποίος έκλεψε από τους θεούς της απάθειας και της σκληρότητας τη φωτιά και έδωσε τη φλόγα στους ανθρώπους που την είχαν ανάγκη.

Πεντάλ 1.600 χλμ. από τη μια άκρη της Αγγλίας (Land’s End) στην άλλη (John O’Groats) μέσα σε 9 μέρες. Ο σκοπός αυτού του εγχειρήματος ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για το ίδρυμα «Maggies» που βοηθά τους συνανθρώπους μας που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο. Ο ίδιος μαζί με άλλα 11 άτομα συγκέντρωσαν τελικά το ποσό των 19.000 λιρών Αγγλίας.

Το νέο "στοίχημά" του ήταν μέσα από τον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας:

«Αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο αρκεί πρώτα να αλλάξουμε εμείς και μετά να απλώσουμε το χέρι… Όχι σαν άλλοι επαίτες μιας πρόσκαιρης ευημερίας, αλλά σαν ικέτες μιας μόνιμης ευτυχίας. Και αυτή η ευτυχία εδραιώνεται μονάχα με έναν τρόπο. Με την προσφορά!», λέει ο Γιώργος Γαλανόπουλος, περιμένοντας από όλους μας να βοηθήσουμε στο νέο του εγχείρημα».

Ο μαραθώνιος της Αθήνας μπορεί να τελείωσε αλλά ο αγώνας για την "Κιβωτό του Κόσμου" συνεχίζεται και αυτή την βδομάδα… Όλοι μαζί μπορούμε!!

Κάνε την δωρεά σου εδώ https://www.gofundme.com/running-for-arc-of-the-world...

Πληροφορίες από: gofundme.com, sportime.gr