Γ.Ε. Αγρινίου: Μαζική η συμμετοχή στο «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ»

Ειδικότερα, στο «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», που πραγματοποιήθηκε για 4η φορά, υπήρξε και ειδική κατηγορία (παιδικό) διαγωνιζομένων ομάδων για παιδιά από Γ΄ Δημοτικού έως και ΣΤ΄ Δημοτικού, οι οποίες κλήθηκαν να λύσουν γρίφους με θεματολογία από τους Μύθους του Αισώπου. Στη 2η κατηγορία (Γυμνάσιο-Λύκειο-Ενήλικες) συμμετείχαν ομάδες αποτελούμενες από 3 έως 8 μέλη, σε ένα παιχνίδι γρίφων, δοκιμασιών, εξυπνάδας, ταχύτητας και τύχης, που διαδραματίστηκε στην πόλη του Αγρινίου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ιστορικά στοιχεία της περιοχής.

Το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου», που διοργανώθηκε για 5η φορά, φέτος είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, διότι μέσω αυτού ενισχύθηκε το έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα δίχως ανταγωνιστικό χαρακτήρα, διανύοντας μια διαδρομή στο κέντρο του Αγρινίου, είτε ποδηλατώντας, είτε τρέχοντας, είτε βαδίζοντας.

Πριν την έναρξη του αγώνα έλαβαν χώρα ειδικές αθλητικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά από την ακαδημία Στίβου της ΓΕΑ, ενώ ακολούθησε επίδειξη χορογραφιών από τα τμήματα Zumba και Ρυθμικής-Ενόργανης Γυμναστικής του συλλόγου. Την εκκίνηση για τους ποδηλάτες έδωσαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και η εκπρόσωπος της Φλόγας Έλενα Παπαγιάννη, ενώ την αντίστοιχη εκκίνηση για όσους έτρεξαν ή βάδισαν, έδωσαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και ο Πρόεδρος της ΓΕΑ Ανδρέας Μπρέσιακας.

Πρόκειται, για ένα διήμερο που κυριολεκτικά οι Αγρινιώτες και κυρίως οι οικογένειες και τα μικρά παιδιά, βγήκαν πιο μαζικά από κάθε άλλη φορά στους δρόμους, προκειμένου να αθληθούν, αλλά και να αναζητήσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας της πόλης.

Η διοίκηση της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, εκφράζει τις θερμές τις ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλλαν και βοήθησαν, ώστε να πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο σπουδαίες εκδηλώσεις, ανανεώνοντας το ραντεβού για τον επόμενο χρόνο.