?php /** * @package Helix Framework * Template Name - Shaper Helix - II * @author JoomShaper http://www.joomshaper.com * @copyright Copyright (c) 2010 - 2015 JoomShaper * @license http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html GNU/GPLv2 or later */ //no direct accees defined ('_JEXEC') or die ('resticted aceess'); ?> 14ος Ημιμαραθώνιος "Μιχάλης Κούσης" (22 & 23/10)

14ος Ημιμαραθώνιος "Μιχάλης Κούσης" (22 & 23/10)

Οι σύλλογοι που συμμετέχουν είναι: Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγρινίου – Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου – Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Αγρινίου- Π.Α.Σ. ΙΩΝΙΚΟΣ 80 – Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ- Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου και Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει:

Α – Ημιμαραθώνιο δρόμο 21,1 χλμ  Κυριακή 09.30 πρωί

Β -Αγώνα δρόμου 5 χλμ. (Αγώνας τρεξίματος & δυναμικού βάδην) Σάββατο 17.00 Απόγευμα - Ακολουθεί γιορτή -pasta party στη πλατεία

Γ. Αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά και μαθητές,  Κυριακή 10.00 πρωί

Ο Ημιμαραθώνιος αγώνας ξεκινάει από τον παραλίμνιο άξονα της Τριχωνίδας, στην τοποθεσία Δογρή, σε ένα μαγευτικό τοπίο. Οι περισσότεροι αθλητές γνωρίζουν την τοποθεσία και έχουν δει τη φυσική ομορφιά του τοπίου. Από εκεί  οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν μέσα από τα χωριά της περιοχής, σχεδόν παράλληλα με τη λίμνη, προς το Αγρίνιο.

Η διαδρομή των 21 χλμ. είναι ως εξής: Δογρή θέση (αφετηρία) – Παντάνασσα – Παραβόλα – Τραγάνα – Καινούργιο -Παναιτώλιο- Εθν. Οδός Αγρινίου Μεσολογγίου – Πανεπιστημίου- Κατράκη-  Χαριλάου Τρικούπη – Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο (τερματισμός).

Φέτος ο αγώνας του Ημιμαραθωνίου θα είναι πιστοποιημένος από τον επίσημο φορέα AIMS και συγκεκριμένα από τον Τεχνικό Σύμβουλο που πιστοποιεί την κλασσική διαδρομή του μαραθωνίου δρόμου.

Μιχάλης Κούσης: Ο κορυφαίος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών

Ο Μιχάλης Κούσης (10 Οκτωβρίου 1953 – 24 Μαΐου 2005) ήταν ένας από τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων και ο μεγαλύτερος σύγχρονος μαραθωνοδρόμος της χώρας.

Γεννήθηκε το 1953 στο Αγρίνιο και ήταν αθλητής της ΓΕΑ και μέλος της εθνικής ομάδας συνεχώς από το 1971 έως το 1987. Έλαβε μέρος σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων: το 1976, το 1980 και το 1984. Επιπλέον αναδείχθηκε πολλές φορές πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης σε μεγάλες αποστάσεις και στον μαραθώνιο. Μεγάλη στιγμή ήταν και το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε το 1979 στους Μεσογειακούς Αγώνες του Σπλιτ της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, όταν και βρέθηκε κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ. Την ίδια χρονιά βραβεύθηκε από τον ΠΣΑΤ και ως καλύτερος αθλητής όλων των αγωνισμάτων.

Ο Μιχάλης Κούσης πέθανε αιφνίδια το 2005 από ανακοπή καρδιάς ενώ έκανε την καθιερωμένη του προπόνηση στο δάσος του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης. Ήταν παντρεμένος με την πρωταθλήτρια του άλματος εις μήκος Πίτσα Σούλα, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά.

Να αναφέρουμε τέλος ότι, οι εγγραφές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, (ή έως συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός των συμμετοχών για τα 21 και 5km που έχουν προγραμματίσει να υποστηρίξουν οι διοργανωτές) στην φόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα του αγώνα.

Πατήστε τον σύνδεσμο:

https://kousishalfmarathon.gr/registration_kousis22/