Αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift, στο Στρ. Αεροδρόμιο Αγρινίου

Πρόκειται για αγώνα υψηλού επιπέδου, που μετρά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift, ενώ οι συμμετοχές για τους οδηγούς λήγουν την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Οι διοργανωτές καλούν τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να παρακολουθήσουν τον αγώνα Drift στο αεροδρόμιο του Αγρινίου σε καινούριο χώρο, σε μια διαδρομή με πολλά χιλιόμετρα και… καπνούς ελαστικών, με τους καλύτερους οδηγούς της χώρας μας!

Οι αγώνες Πλαγιολίσθησης Ζευγαριών (Twin Drifting) είναι αγώνες πισωκίνητων αυτοκινήτων που γίνονται σε ορισμένες διαδρομές μήκους περίπου 400 μέτρων, όπου περιλαμβάνουν δύο ή περισσότερες στροφές.

Οι αγωνιζόμενοι βαθμολογούνται στην τελική φάση σε ζεύγη από μία επιτροπή βαθμολογητών, με κριτήρια την ταχύτητα, τη γωνία πλαγιολίσθησης, την αγωνιστική γραμμή, το στυλ και τη συνολική εντύπωση και τη μεταξύ τους μάχη.

Οι πίστες μόνιμες ή προσωρινές που μπορούν να τελεσθούν αγώνες Drifting πρέπει να διαθέτουν διαδρομή μεγαλύτερη των 400 μέτρων και ελάχιστου πλάτους 8 μέτρων.

Το drifting είναι οριακή οδήγηση, κατά την οποία, το αυτοκίνητο πλαγιολισθαίνει πάνω από το όριο της πρόσφυσης των πίσω τροχών. Με θεαματικό τρόπο παραμένει κάτω από τις ακριβείς εντολές του οδηγού, στις αγωνιστικές γραμμές με επιθετικές και μεγάλες γωνίες. Σκοπός των οδηγών, είναι να πλαγιολισθαίνουν την προτεινόμενη αγωνιστική γραμμή, με τη μεγαλύτερη γωνία, ταχύτητα, ομαλότητα, γρήγορες και ελεγχόμενες αλλαγές πορείας, καπνό και θέαμα. Η βαθμολογητική επιτροπή κριτήρια βαθμολογεί τόσο στα μονά όσο και στα διπλά περάσματα.

Ο αγώνας αποτελείται από τρία κυρίως σκέλη:

Στο 1ο σκέλος πραγματοποιείται ο τεχνικός και διοικητικός έλεγχος, η ενημέρωση των οδηγών, αλλά και προπόνηση με την μορφή μονών ή διπλών περασμάτων.

Στο 2ο σκέλος, οι οδηγοί κάνουν 2 ή 3 βαθμολογημένους γύρους και κρατούν την καλύτερη επίδοσή τους, για να προκύψουν οι τελικές «σχάρες» των διπλών μαχών.

Στο 3ο, κύριο και τελευταίο σκέλος του αγώνα, πραγματοποιούνται οι διπλές μάχες όπου με τη διαδικασία νοκ άουτ καθορίζεται ο τελικός νικητής του αγώνα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι, θα γίνει και αγώνας Gp tuning, δηλαδή οι οδηγοί που θα δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν με τα αυτοκίνητά τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε τρεις γύρους, όπου θα χρονομετρηθεί το καθένα χωριστά, εξ ου και ο “χαρακτήρας” του αγώνα (Ασφάλτινη Ατομική Χρονομέτρηση – GP Tuning).

Ετοιμαστείτε για ένα διήμερο που δεν έχετε ξαναζήσει!!!

Πληροφορίες από omae-epa.gr, Proaction Motorsport Events