ΕΠΣΑ: Ματιές στο παρελθόν, ΠΑΟΚ Καλυβίων-Δοκίμι

Ζευγάρι με παράδοση στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας ήταν το ΠΑΟΚ Καλυβίων-Απόλλων Δοκιμίου, καθώς οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί αρκετές φορές, ενώ στη συνέχεια θα σας θυμίσουμε ένα ματς από το ένδοξο παρελθόν των δυο σωματείων.

Συγκεκριμένα στην ποδοσφαιρική περίοδο 1987-88, και συγκεκριμένα το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 1988, ΠΑΟΚ Καλυβίων και Απόλλων Δοκιμίου μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, σε ματς που έγινε στο γήπεδο του Αγγελοκάστρου.

Η εφημερίδα Αθλητικό Πανόραμα έγραφε στο ρεπορτάζ του αγώνα:

«Διαφήμισαν το ποδόσφαιρο ΠΑΟΚ – Δοκίμι 0-0»

Ισόπαλο έληξε το μεγάλο ντέρμπυ κορυφής

Μέσα στο λασπωμένο γήπεδο του Αγγελοκάστρου, ο ΠΑΟΚ και το Δοκίμι διαφήμισαν το ποδόσφαιρο στο μεταξύ τους παιχνίδι και τελικά αναδείχτηκαν ισόπαλοι 0-0. Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ στην προσπάθειά του να κερδίσει το Δοκίμι και να το βγάλει νοκ άουτ απ’ το πρωτάθλημα, στάθηκε λίγος σ’ αυτό το παιχνίδι, αφού υστέρησαν τα βασικά του στελέχη: Τσιλίκας, Ανατσούτσουλας και Τουρλίδας.

Έτσι, την υπόθεση γκολ για τον ΠΑΟΚ, την ανέλαβε με τις συχνές προωθήσεις του ο Ζαπαντιώτης, ο οποίος έχασε και δυο καλές ευκαιρίες.

Από την άλλη μεριά, το φιλοξενούμενο Δοκίμι, ξάφνιασε πολλούς με την απόδοσή του, αφού είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ, που χρειαζόταν προσπάθεια για να χαθούν.

Γενικά το Δοκίμι ήταν καλύτερο στον αγώνα αυτόν και το αποτέλεσμα το αδικεί.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, χάθηκε στο 25’, όταν ο Κακιώνης ξέφυγε από τον Κολοκώτσιο, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Δαλαγιώργο, στέλνοντας τη μπάλα άουτ

Στο 26΄ ο Πάτσης γύρισε από πλάγια θέση τη μπάλα προς την εστία του ΠΑΟΚ και ο Σιδέρης από 1 μέτρο δεν μπόρεσε να πλασάρει τη μπάλα σε άδειο τέρμα.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για το Δοκίμι στο 35 όταν ο Ζαρκαβέλης πλάσαρε τον Δαλαγιώργο που απέκρουσε με τα πόδια.

Σειρά του ΠΑΟΚ να χάσει κι αυτός μεγάλη ευκαιρία στο 45 με τον Ζαπαντιώτη, που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, άουτ.

Ίδιο σκηνικό και στο β΄ μέρος, μόνο που το παιχνίδι έγινε κάπως πιο δυνατό.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ, χάθηκε στο 55’, όταν την κεφαλιά του Ζαπαντιώτη, ο Μπαρμπαγιάννης απέκρουσε τη μπάλα πάνω στην γραμμή της εστίας.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία πάλι με τον Κακιώνη στο 69’ όταν ξέφυγε από την άμυνα του ΠΑΟΚ πλάσαρε τον Δαλαγιώργο και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Στο 83’ κόκκινη (δυο κίτρινες) στον Καραλή Σ. για κτύπημα επί του Ζαρκαβέλη.

Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 83’, όταν το σουτ του Τσιλίκα, απέκρουσε ο Καρτσακλής με τα πόδια.

Ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ, ο Ζαπαντιώτης, ο Δαλαγιώργος και ο Αναστασίου.

Από το εκπληκτικό Δοκίμι, που αδικείται από το σκορ ξεχώρισαν οι Ζαρκαβέλης (κορυφαίος) , Πάτσης, Παπουτσής και Λιακόπουλος, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι.

Καλή η διαιτησία των κ.κ. Ντάουλα, Καλαμπόκη και Τάπραντζη στο δύσκολο αυτό παιχνίδι.

ΠΑΟΚ: Δαλαγιώργος, Κολοκώτσιος, Μπελεβώνης (Καραλής Σ.), Καραλής Ν., Ζαπαντιώτης, Αναστασίου, Τουρλίδας, Ανατσούτσουλας, Καραλής Γ., Τσιλίκας, Τσελεπής.

ΔΟΚΙΜΙ: Καρτσακλής, Μπαρμπαγιάννης, Καλοκαίρης, Καρατσώρης, Παπούτσης Α., Λιακόπουλος, Κακιώνης, Συρώκος, Σιδέρης, Πάτσης, Ζαρκαβέλης.

- Το Δ.Σ. του Απόλλωνα Δοκιμίου, συγχαίρει την διαιτησία των κ.κ. Ντάουλα, Καλαμπόκη και Τάπραντζη στον παραπάνω αγώνα.

 

Φωτογραφία ΠΑΟΚ Καλυβίων 1987,  Αρχείο Γιώργου Πανταζόπουλου

Αρχείο Γιάννη Τσιντζέλη (εφημερίδα Αθλητικό Πανόραμα)

Πηγή: Agriniogoal.gr