Πως η Αιτωλία ενέπνευσε το Αγγλικό ποδόσφαιρο

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Λίγοι γνωρίζουν ότι το όνομα της Αιτωλίας ενέπνευσε το Αγγλικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα έδωσε το όνομα «Αιτωλική» σε ποδοσφαιρικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της νοτιοανατολικής Αγγλίας.

Ιδρύθηκε το 1959. Το πρωτάθλημα είχε δύο κατηγορίες.

Το 1964, μετά από μόλις πέντε σεζόν, συγχωνεύθηκε με την ένωση του Λονδίνου για να σχηματιστεί η μεγαλύτερη ένωση του Λονδίνου. Αυτό αργότερα συγχωνεύτηκε με τη «Μητροπολιτική Λίγκα»  για να σχηματιστεί η Λίγκα του Μητροπολιτικού Λονδίνου, η οποία με τη σειρά της συγχωνεύθηκε με τη «Σπαρτιάτικη Λίγκα» και αργότερα με τη Λίγκα Νότου Μίντλαντς για να σχηματίσει τη σύγχρονη Σπάρτη South League Midlands.

Με τα σημερινά δεδομένα, η διάδοχος Spartan South League Midlands είναι στο επίπεδο 9 του Αγγλικού ποδοσφαίρου, σαν να λέμε Γ΄ ερασιτεχνικό στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Το επίπεδο 9 περιλαμβάνει τις κορυφαίες κατηγορίες ενός μεγάλου συνόλου δεκατεσσάρων υποπεριφερειακών πρωταθλημάτων. Κάθε ένα από αυτά τα πρωταθλήματα έχει διαφορετική σύσταση κατηγοριών. Όμως όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: έχουν ακόμη περισσότερα πρωταθλήματα κάτω από αυτά, τα οποία καλύπτουν βαθμιαία όλο και μικρότερα γεωγραφικά επίπεδα.

Πηγή: agrinionews.gr