Έρανος Αγάπης Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Την 25η Νοεμβρίου ξεκινά ο Έρανος Αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας και θα διαρκέσει έως την 20η Δεκεμβρίου. Εθελόντριες και εθελοντές συνεργάτες των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων, εφοδιασμένοι με αριθμημένα και θεωρημένα κουπόνια του Εράνου, θα επισκεφθούν τις οικίες και τα καταστήματα, προσκαλώντας και παρακαλώντας όσους επιθυμούν, να στηρίξουν το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας την περίοδο των Χριστουγέννων και όχι μόνο.

Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε και με τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε η ανταπόκρισή στο προσκλητήριο αυτό της τοπικής Εκκλησίας θα αποδείξει ότι η χριστιανική αγάπη και η αλληλεγγύη είναι οι μόνες λύσεις στην κρίση και τα αδιέξοδα της εποχής μας.

Ημερολόγια Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας έτους 2023

Κυκλοφόρησαν τα Ημερολόγια τοίχου και τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για το έτος 2023.

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, το Ημερολόγιο τσέπης είναι αφιερωμένο στον μακαριστό προκάτοχό του, Μητροπολίτη Αιτωλίας &Ακαρνανίας, Κοσμά, ως ελάχιστη οφειλή για το θυσιαστικό έργο που επετέλεσε στην Τοπική μας Εκκλησία.

Παρουσιάζεται ένα εκτενές βιογραφικό σημείωμα με αναφορές στο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό του έργο, καθώς και θεολογικά ψήγματα από την διδασκαλία και τις απόψεις του για διάφορα εκκλησιαστικά και κοινωνικά θέματα, όπως η οικογένεια, η θέση της γυναίκας, το σύγχρονο σχολείο, η εκκλησία, οι αιρέσεις, κ.α. 

Επίσης οι αναγνώστες θα βρουν στις σελίδες του, τις απαραίτητες πληροφορίες και τα τηλέφωνα των διοικητικών και ποιμαντικών υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η διάθεση των Ημερολογίων θα γίνεται από τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς, ενώ τα έσοδα από την πώλησή τους θα στηρίξουν τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως.