Μέτρα για ευπαθείς ομάδες από τον Δήμο Αγρινίου

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Από την Δευτέρα 16 Μαρτίου ενεργοποιείται ο μηχανισμός της ΚΟΙΠΑ (Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη) Δήμου Αγρινίου, για την εξυπηρέτηση των ευάλωτων συμπολιτών μας ενώ από τις 7.00 π.μ. έως  τις 10.00 μ.μ. θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο όπου θα  υποδέχεται αιτήματα πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αγρινίου το κέντρο  θα λειτουργεί  όλη την διάρκεια της εβδομάδας καθώς και τα  Σαββατοκύριακα: «Μένουμε σπίτι, που είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την μετάδοση του κορωνοϊού. Περιορίζουμε όλοι  τις μετακινήσεις μας μειώνοντας τις πιθανότητες εξάπλωσης της νόσου.

Ως Δημοτική Αρχή είμαστε στο πλευρό των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Αναλάβαμε πρωτοβουλία,  και με τη βοήθεια όλων των εργαζομένων στις δομές Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου,  γινόμαστε  μια αλυσίδα  αγάπης για όλους εκείνους οι οποίοι  έχουν ανάγκη στήριξης και για όσο διάστημα χρειαστεί».

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 26410 -39793 και 26410 -39794.

Επίσης, με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, θα μείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές, το Κολυμβητήριο, η αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης και το κλειστό γυμναστήριο  στο ΔΑΚ, καθώς επίσης και το κλειστό γυμναστήριο στην Αερογέφυρα,  στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας.