Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Η τελετή υποδοχής του νέου έτους, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και ανταλλαγής ευχών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2024 στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, παρουσία του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη και των επισήμων αρχών.

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος, με την ευχή του Αγίου Γερβασίου. Κόβοντας το πρώτο κομμάτι ο Περιφερειάρχης, το αφιέρωσε στην πατρίδα επισημαίνοντας ότι είναι «η μητέρα όλων μας».

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Πατρών ευχήθηκε κάθε καλό και κάθε ευλογία στον Περιφερειάρχη, την Περιφερειακή Αρχή και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, ευλογημένη, χαρούμενη, υγιεινή και πρόοδο κατά Θεόν χρονιά, ενώ απευθυνόμενος προσωπικά στον Περιφερειάρχη του απεύθυνε  τα λόγια του Αποστόλου Παύλου,  «ευώδους εσού τω έργω, καθώς ευωδούτε σου η ψυχή».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία δημάρχων, αντιδημάρχων και εκπροσώπων δημοτικών αρχών, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, παραγωγικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, στελεχών της ΠΔΕ και πλήθους κόσμου.

Στο μήνυμά του για την έλευση του νέου έτους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής:

«Ένας χρόνος τελειώνει και ένας άλλος αρχίζει…

Το 2023, ήταν ένας χρόνος δύσκολος για τον κόσμο αλλά και για την πατρίδα μας.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ωστόσο, σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου που γέννησε ελπίδες και ανέδειξε το μεγάλο μέγεθος των δυνατοτήτων του τόπου μας.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε ότι αφήνουμε στο παρελθόν τη Δυτική Ελλάδα ως πρωταθλήτρια ανεργίας, ως «άγονη γραμμή» για επενδύσεις και «άγνωστος τόπος» για τους πολλούς.

Υποδεχόμαστε το 2024, όχι μόνο με την αισιοδοξία που έτσι κι αλλιώς κάθε νέο φέρνει, αλλά με τη βεβαιότητα ότι έχουν τεθεί οι βάσεις για μία νέα εποχή ισχυρής ανάπτυξης.

Μαζί, ανοίγει και ένας νέος κύκλος στην διοίκηση της Περιφέρειας που ξέρουμε ότι θα μας βρει αντιμέτωπους με ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες, ευθέως ανάλογες της ισχυρής εντολής πουλάβαμε από τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Με το κεφάλι χαμηλά και τα μανίκια ψηλά, συνεχίζουμε τη δουλειά. Ξέρουμε καλά πως τίποτα δεν επιτυγχάνεται μόνο γιατί το ελπίζουμε ή το ευχόμαστε. Έχουμε όμως μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους αυτού του τόπου και στην ακατάβλητη δύναμη της ενότητας, της κοινής προσπάθειας για ένα καλύτερο μέλλον.

Κοινός μας στόχος η Δυτική Ελλάδα - «Ολυμπιονίκης» ανάπτυξης για όλους. Κοινό μας σύνθημα, το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων:

Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά!

Από καρδιάς ευχές σε όλες και σε όλους, για μια χρονιά με υγεία και χαρά. Το 2024 ας σταθούμε ακόμα πιο κοντά ο ένας στον άλλον για μία κοινωνία ευημερίας και ισχυρής αλληλεγγύης.

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά!»