Τελετή Πρωτοχρονιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και του Γενικού  Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Αθανάσιου Μπαλέρμπα έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά:

«Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά. Η νέα χρονιά να είναι  ευλογημένη για όλους τους Έλληνες. Το 2024 να φέρει υγεία, ευτυχία, αγάπη και αλληλεγγύη. Για όλους εμάς, που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, είναι τιμή και ευλογία να υπηρετούμε τους Αγρινιώτες. Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς και δυνατοί να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας».

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του Δήμου και κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε: «Να έχουμε όλοι καλή χρονιά. Το έτος που πέρασε μας άφησε πολλές δυσάρεστες εμπειρίες και αναμνήσεις. Ο άνθρωπος είναι πλασμένος και να ξεχνά, αλλά και ένα θυμάται. Καλούμαστε, λοιπόν, να ξεχάσουμε, ό,τι μας δυσαρέστησε, μας πίκρανε και μας δημιούργησε ψυχικό ή σωματικό άλγος. Πρέπει να θυμόμαστε, όμως, ό,τι μας έκανε πιο δυνατούς, έμπειρους, σοφούς, ικανούς να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και περιστάσεις στη ζωή μας. Αυτό θα ήθελα να είναι το σύνθημα σήμερα: ό,τι πρέπει να το αποθηκεύσουμε στη λήθη και ό,τι χρειάζεται να το αποθηκεύσουμε στην ανάμνηση».

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε επίσης στον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Αγρινίου «να έχει μία καρποφόρο και εποικοδομητική νέα θητεία, όπως και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό που μας ενώνει αυτή τη στιγμή όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ, είναι ότι είμαστε κάτοικοι αυτού του τόπου και διακονούμε με έναν και μοναδικό σκοπό, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες αυτού του λαού. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Να έχετε υγεία, δύναμη. Να χαίρεστε με αυτό που κάνετε και να είναι δημιουργικό το πέρασμά σας από τον τόπο και από τη θέση που διακονείτε».