Μουσική: Το δώρο του Θεού στους ανθρώπους

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Του Βασιλείου Κονίδα, Διευθυντή Φιλαρμονικής Δήμου Αγρινίου

Η μουσική είναι το δώρο του Θεού προς τους ανθρώπους για να μπορούν να επικοινωνούν, να εκφράζονται, να νοιώθουν και να δημιουργούν, χωρίς να χρειάζεται να μιλούν απαραίτητα την ίδια γλώσσα ούτε να μένουν στο ίδιο μέρος, ούτε να έχουν την ίδια παράδοση και κουλτούρα. Είναι η παγκόσμια ¨γλώσσα¨ των ανθρώπων στον πλανήτη.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Διάθεση», στα Καλύβια

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα Καλύβια, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Χρυσούλας Φούκα – Ζαπαντιώτη, με τίτλο «Διάθεση», εκδήλωση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Πορτοκαλιού, που διοργανώνει η Κοινότητα Καλυβίων και τοπικοί φορείς.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Θωμάς Διώτης: «Αν ο Θεός θέλει να καταραστεί κάποιον, τον κάνει καλλιτέχνη»

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ο γνωστός για τα μνημειώδη γλυπτά του καλλιτέχνης Θωμάς Διώτης, με καταγωγή από τον Πλάτανο Καλυβίων Αγρινίου, μιλά στη LiFO με αφορμή τη νέα του ατομική έκθεση στην γκαλερί Ζουμπουλάκη.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Θωμάς Διώτης - «Digging»: Η έκθεσή του στην γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Συνέντευξη στην Ιωάννα Γκομούζα (Athens Voice)

Στο υπαίθριο εργαστήριό του στον Πλάτανο Καλυβίων Αγρινίου, ανάμεσα σε χωράφια με ελιές, ο Θωμάς Διώτης συνθέτει τα πιο ετερόκλητα αντικείμενα που βρέθηκαν στον δρόμο του – φανάρια οχημάτων, αεροδυναμικά φτερά από προφυλακτήρες, εκατοντάδες πλαστικές καρέκλες, πολύχρωμα παιχνίδια, στραπατσαρισμένα ποδήλατα.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Ξύλινα γλυπτά αφιερωμένα στην Άλωση της Πόλης

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Αφιερωμένα στην σημερινή μέρα της 29ης Μαΐου 1453 και την Άλωση της Πόλης, είναι τα δυο εμβληματικά ξύλινα γλυπτά που δημιούργησε ο συγχωριανός μας Δημήτρης Μαλεσιάδας και έχουν πάρει ήδη περίοπτη θέση, στην πλατεία του οικισμού Αγ. Γεωργίου Καλυβίων!

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE