Η πρώτη του Έτους στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας 

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας η Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Χριστού και η ιερά μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου. Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτου για την πρώτη του έτους. Τους ύμνους της Εορτής απέδωσαν θαυμάσια οι χοροί του Ναού, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Νικολάου Γκρίζη και του Λαμπαδαρίου κ. Νικολάου Βάτσιου.

Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους, παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γεωργίου Παπαναστασίου, των πολιτικών, δημοτικών και στρατιωτικών αρχών.

Αμέσως μετά, στο Δημαρχείο του Αγρινίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των εκπροσώπων των τοπικών αρχών.