"Έρχεται" το Φωτογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis (27/10)

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Το 5ο Photopolis Agrinio Photo Festival θα εγκαινιασθεί την επόμενη Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στο χώρο της Παλαιάς Λαχαναγοράς Αγρινίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Νοεμβρίου 2023, με πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει, δεκατέσσερις ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, δύο ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας με συμμετοχή 55 φωτογράφων από 7 χώρες, μία θεματική έκθεση, διήμερο κινηματογράφου με 22 ταινίες μικρού μήκους, καθημερινή προβολή του έργου 16 φωτογράφων της πλατφόρμας «The provinces”, Portfolio reviews, Masterclass – photobooks από 8 φωτογράφους, τρεις μουσικές εκδηλώσεις και συνεργασία με μαθητές ζωγραφικής περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του φετινού φεστιβάλ Photopolis, που διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά στο Αγρίνιο.

Θα παρευρεθούν οι φωτογράφοι, με τις αντίστοιχες εκθέσεις τους, σε επιμέλεια της Ελένης Μουζακίτη:

«Six degrees of separation», Λουκάς Βασιλικός,

«Under Presure», Πηνελόπη Θωμαϊδη,

«Το βλέμμα της αιωνιότητας»/ “The gaze of eternity”, Ηλίας Μπουργιώτης,

«Mauve», Δημήτρης Μυτάς,

«Είδα»/ I saw», Στέλλα Νάστου,

«Cold Turkey», Στεφανία Ορφανίδου,

«Around the line», Λευτέρης Παρασκευαΐδης,

«Αθήνα σ ακούω»/ “Hear you Athens», Γιώργος Σαλαμέ,

«How Kate Bush Didn't Save Me From Anything», Χρήστος Σωτηρόπουλος. 

Οι παραπάνω φωτογράφοι το Σάββατο 28/10 και ώρα 19:00 θα παρουσιάσουν το φωτογραφικό τους έργο και θα συνομιλήσουν μαζί σας, στο χώρο της Παλαιάς δημοτικής Αγοράς Αγρινίου.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ , θα γίνει η προβολή 22 ταινιών μικρού μήκους στον Δημοτικό Κινηματογράφο “ΑΝΕΣΙΣ” στο Αγρίνιο, στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2023, σε συνεργασία με τον δήμο Αγρινίου.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι: Νώντας Σαρλής (σκηνοθέτης), Χριστίνα Μπαλάσκα (υπεύθυνη προγράμματος κινηματογράφου ΕΛΛΗΝΙΣ), Γιάννης Γιαπράκης και Γιώργος Κατσιπάνος (μέλη του φεστιβάλ).

PORTFOLIO REVIEWS ΑΠΌ ΤΟ PHOTOPOLIS

Το Φωτογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis προσκαλεί όσους αγαπούν την φωτογραφία να συμμετάσχουν στα Portfolio Reviews.

Τα Portfolio Reviews προσφέρουν την ευκαιρία σε φωτογράφους να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες από τη φωτογραφική κοινότητα, να λάβουν κριτική για τη δουλειά τους και να αναζητήσουν τον δρόμο προς διεθνή φεστιβάλ, μέσα ενημέρωσης και δίκτυα.

Οι reviewers θα είναι οι: Ελένη Μoυζακίτη, Λάμπρος Παπανικολάτος, George Salameh και Χρήστος Σωτηρόπουλος.

Τα Portfolio Reviews θα λάβουν χώρα το Σάββατο 28/10 από τις 16:00 έως τις 18:00 στους χώρους των κεντρικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ στο Αγρίνιο.

Κάθε φωτογράφος έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μία ατομική συνεδρία, διάρκειας 20 λεπτών.

Το κόστος για τους συμμετέχοντες είναι δωρεάν, αφού η αμοιβή των reviewers αναλαμβάνεται πλήρως από το φεστιβάλ!

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) η οποία γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του φεστιβάλ.

https://photopolis.gr/