Εορτασμός του Ευαγγελιστού Λουκά, Προστάτου του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 18:00’ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του προστάτου των Ιατρών, Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά.

Θα τελεσθεί η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού και η Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου και θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων μελών του Ιατρικού Συλλόγου.

Των ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ομιλία από τον διακεκριμένο Καθηγητή Χειρουργικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Λινό με θέμα: «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς και εμείς».

Ο Καθηγητής της Χειρουργικής Πρωτοπρ. Δημήτριος Λινός είναι πρωτοπόρος διεθνώς στην Ενδοκρινική Χειρουργική, δηλαδή στη χειρουργική του θυρεοειδούς, των παραθυρεοειδών αδένων και των επινεφριδίων.

Ως Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων (IAES) αλλά και Καθηγητής σε διεθνή συνέδρια, έχει μυήσει χιλιάδες χειρουργούς στην Αμερική, Ευρώπη, Ασία αλλά και Αφρική στη σύγχρονη αντιμετώπιση των παθήσεων του θυρεοειδούς, παραθυρεοειδών και επινεφριδίων.

Η εμπειρία του στη χειρουργική των παθήσεων αυτών είναι ίσως η μεγαλύτερη εν ενεργεία χειρουργού στον κόσμο. Η Minimally Invasive Non Endoscopic Thyroidectomy (MINET) τεχνική που εφαρμόζει έχει όχι μόνο τα καλύτερα αποτελέσματα στην ασφάλεια και ριζικότερη θυρεοειδεκτομή αλλά και τα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.

Το έτος 2021 χειροτονήθηκε Κληρικός από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, συνεχίζοντας την προσφορά του στην ιατρική επιστήμη.