Εγκαίνια εκλογικού κέντρου του Κώστα Καρπέτα, στο Αγρίνιο

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Αποφασισμένος να νικήσει τη φαυλότητα για μια δίκαιη και ανεξάρτητη Περιφέρεια, δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το βράδυ της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» στο Αγρίνιο. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Ζαμπάρας, ο οποίος απεύθυνε κάλεσμα συστράτευσης  του δημοκρατικού – προοδευτικού χώρου για τη στήριξη του Κώστα Καρπέτα και του ψηφοδελτίου του συνδυασμού, ώστε να έρθει η ώρα της αλλαγής και της ανατροπής των αρνητικών συσχετισμών στην Αιτωλοακαρνανία, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Μιλώντας ενώπιον ενός πυκνού ακροατηρίου, ο Κώστας Καρπέτας τόνισε ότι:

«Ο κύριος Φαρμάκης κάνει εκλογές με μακέτες, υποσχετικές και ρουσφέτια. Δεν μπορεί να βγάλει φωτογραφία σε ούτε ένα ολοκληρωμένο έργο. Ακόμη και στα έργα για την ασφάλεια των πολιτών, όπως τα αντιπλημμυρικά, από τη μία κλειστές και απευθείας αναθέσεις 64 εκατομμυρίων, συμπληρωματικές συμβάσεις 2.5 εκατομμυρίων και δεκάδες παρατάσεις. Αδιαφάνεια και έργο μηδέν. Κορόιδεψε τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας χειρότερα και από έναν ξένο».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας ανέφερε διεξοδικά τα έργα που λιμνάζουν με ευθύνη της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ας δούμε τι δεν έκανε:

Νοσοκομεία Αγρινίου - Μεσολογγίου: Πλήρης απαξίωση και υπολειτουργία. Είναι μια ντροπή για την αξιοπρέπεια των Αιτωλοακαρνάνων. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τι έγινε στην πανδημία με την εντατική του Νοσοκομείου Αγρινίου; Ο κύριος Φαρμάκης παραμένει απαθής. Ακόμη και ο ομοϊδεάτης του κύριος Σαλμάς αγανακτεί. Ο κύριος Φαρμάκης βγάζει φωτογραφίες με τους υπουργούς χαμογελαστός. Πλήρης αδιαφορία!

Σύνδεση Αγρινίου με την Ιόνια Οδό: Δεν έκανε απολύτως τίποτα. Φωτογραφίες με υπουργούς παίζοντας το επικοινωνιακό παιχνίδι καθυστέρησης της κυβέρνησης.

Επαγγελματικό Πάρκο Αγρινίου – Βιοτεχνικό Πάρκο Μεσολογγίου: Βρήκε λεφτά και εγκρίσεις - δεν κατάφερε απολύτως τίποτα.

Γήπεδο Παναιτωλικού: Βρήκε 1.5 εκατομμύριο ευρώ και τώρα θυμήθηκαν να παρουσιάσουν μελέτες. Προεκλογικά! Εμπαιγμός της πόλης του Αγρινίου.

Δρόμος Αγρίνιο - Καρπενήσι: Ούτε ένα χιλιόμετρο δεν φτιάξανε

Λίμνες Τουρλίδας και Τριχωνίδας: Απόλυτο τίποτα. Βρήκαν χρηματοδότηση, βρήκαν πρόγραμμα, βρήκαν μελέτες, δεν κάνανε τίποτα. Ακόμα μελετάνε.

Γέφυρα Ευήνου: Η κατασκευή της γέφυρας ξεκίνησε 18 μήνες μετά. Αναμένεται να τελειώσει το Δεκέμβρη. Δηλαδή, 2 χρόνια μετά.

Λιμνοθάλασσα Αιτωλικού-Μεσολογγίου: Είχαν προγραμματιστεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα αλιείας και είναι ξεχασμένα, και αγνοείται η τύχη τους.

Δρόμος Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι:  Δεν έχει γίνει ούτε μισό μέτρο, επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Δρόμος Ναύπακτος – Θέρμο: Και εδώ το απόλυτο τίποτα.»

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Κώστας Καρπέτας στον πρωτογενή τομέα, υπογραμμίζοντας πως:

«Ακόμη και για τον πρωτογενή τομέα τώρα θυμήθηκαν να πουν για αρδευτικά και εξηλεκτρισμό της αγροτικής παραγωγής. Λίγο πριν τις εκλογές. Οι ΤΟΕΒ καταχρεωμένοι και με υποσχετικές για φωτοβολταϊκά πάρκα και ενεργειακές κοινότητες. Ακόμη και τον Αύγουστο που πέρασε, οι παραγωγοί δεν είχαν πάρει την αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που έγιναν τον Οκτώβριο του 2022. Φέτος η παραγωγή της ελιάς Καλαμών και Αγρινίου αναμένεται να είναι μειωμένη κατά 90%. Ποια πρωτοβουλία πήρε ο κύριος Φαρμάκης για τους παραγωγούς; Καμία.»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε  - Δυτική Ελλάδα» κατά την ομιλία του στο Αγρίνιο έθεσε μια σειρά από ερωτήματα προς τους ψηφοφόρους της Αιτωλοακαρνανίας ως εξής:

«Θέλετε Περιφέρεια ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη ή Περιφέρεια υποταγμένη στην κυβέρνηση;

Περιφέρεια ανοιχτή στους πολίτες ή παραμαγάζο ρουσφετιών για λίγους;

Περιφερειάρχη που θα σπαταλάει τα χρήματα των πολιτών ή περιφερειάρχη που θα σέβεται το μόχθο των πολιτών και θα τον κάνει έργα, κοινωνική, και αναπτυξιακή πολιτική;

Περιφερειάρχη που θα στηρίζει αυτούς που παράγουν και μοχθούν ή περιφερειάρχη που θα δίνει ψίχουλα στους πολλούς και το φιλέτο στους φίλους του;

Περιφερειάρχη που θα φέρνει αποτελέσματα και θα ενισχύει τον τουρισμό και το εισόδημα του τόπου μας ή περιφερειάρχη που σκορπίζει ήδη 4 εκατομμύρια ευρώ και ετοιμάζεται για άλλα τόσα με το εισόδημα των τουριστικών επιχειρήσεων να μειώνεται;

Περιφερειάρχη νοικοκύρη που θα προχωράει τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας ή περιφερειάρχη μπαταξή που χρωστάει πάνω από 30 εκατομμύρια και σταματάνε το ένα έργο μετά το άλλο;

Περιφερειάρχη που τάζει τα πάντα στους πάντες ή περιφερειάρχη που θα μπορεί να σας κοιτά στα μάτια;».

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας, ανέλαβε σειρά δεσμεύσεων της παράταξης προς τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας αναφέροντας ανά τομέα:

Για τη Δημόσια Υγεία:

Κάνουμε τα πάντα για τη στελέχωση των νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας, ακόμη και με χρήματα της Περιφέρειας. Λειτουργούμε ένα νέο πρόγραμμα κατ' οίκον φροντίδας για αυτούς που έχουν ανάγκη και ένα πρόγραμμα κοινωνικής φροντίδας για τα περήφανα γηρατειά μας, προσφέροντας ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη, αλλά και άλλες υπηρεσίες. Μετατρέπουμε τα ΚΑΠΗ σε Κέντρα Δημιουργίας για τους Ηλικιωμένους και τους διδάσκουμε νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο.

Δημιουργούμε το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων, το Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας και Καταπολέμησης της Φτώχειας, τις Δομές Στήριξης απέναντι στην Ενεργειακή Φτώχεια και τις Ενεργειακές Κοινότητες για τους Φτωχούς και Ευάλωτους.

Παιδεία

Η Αιτωλοακαρνανία αποκτά σύγχρονες και καινοτόμες σχολικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης με τομεακή κατεύθυνση και σύνδεση με τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, τη μεταποίηση και τον τουρισμό. Βάζουμε τέλος στην υποβάθμιση των πανεπιστημιακών τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας, ακόμη και με πόρους της Περιφέρειας.

Πρωτογενής Τομέας

Προχωρούμε σε συντήρηση και αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων, αναπτύσσουμε αγροτικές υποδομές (αγροτική οδοποιία, αναδασμός, αντιπλημμυρικά έργα), δημιουργούμε ομάδες παραγωγών, προωθούμε τις βιολογικές καλλιέργειες και τη γεωργία ακριβείας, κατασκευάζουμε πρότυπα κτηνοτροφικά πάρκα στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία και δημιουργούμε τράπεζα σπόρων για τη φυτική παραγωγή.

Τουρισμός

Αναδεικνύουμε την Αιτωλοακαρνανία ως σημαντικό τουριστικό προορισμό με διαφάνεια και σεβασμό προς το δημόσιο χρήμα, με τη δημιουργία Δομής Ενιαίου Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Τουρισμού».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Καρπέτας, στο τέλος της εκδήλωσης, που είχε πανηγυρικό χαρακτήρα παρουσίασε τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στην Αιτωλοακαρνανία και δήλωσε βέβαιος ότι στις 8 Οκτωβρίου οι πολίτες θα φέρουν με τη ψήφο τους τη μεγάλη αλλαγή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης.