Μέγας Εσπερινός και λιτάνευση Ιεράς Εικόνας των Αγίων Αποστόλων, στο Αγγελόκαστρο

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ΄Αρτοκλασίας, τελέστηκε σήμερα στον Ιερό  Ναό Αγίων Αποστόλων Αγγελοκάστρου, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ.κ. Δαμασκηνού, ενώ ακολούθως έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας παρουσία πλήθος πιστών και επισήμων.

Κατόπιν, με την Ιερά Εικόνα των Αγίων Αποστόλων να έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στην κεντρική πλατεία του Αγγελοκάστρου, εψάλη δέησις υπέρ υγείας στην και στην συνέχεια η Ιερά Εικόνα επέστρεψε συνοδεία του ιερού κλήρου και των πιστών στον πανηγυρίζοντα Ναό.

Στην ακολουθία του Εσπερινού και την ιερά Λιτανεία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ο βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου, Βασίλης Φωτάκης, Κώστας Καλαντζής, Μαρία Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Ζώης, Ευθύμιος Γρίβας, Παναγιώτης Μαρνέζος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γιαννιώτης, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Πάναγιώτης Κοτούμπας, η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου, πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής και αρκετοί κάτοικοι.

Ακολούθως στη πλατεία του χωριού χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς τα Χορευτικά Τμήματα Αγγελοκάστρου και του Χορευτικού Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος» του χωριού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

09:00 μ.μ.  Αγγελόκαστρο – Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων

Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, κ.κ. Δαμασκηνού.

19.00 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός και Παράκληση των Αγίων Αποστόλων

 

Παραδοσιακή Χορευτική εκδήλωση: Χορευτικά Τμήματα Αγγελοκάστρου και Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος»

 

Φωτογραφίες: Κώστας Λιαπίκος, Χρύσανθος Ζαρλακούτης, Ελένη Οικονόμου - Ζαχαράτου, Αγαθή Καταπόδη, Ευτυχία Πανάγου