"Έξυπνες στάσεις" για το επιβατικό κοινό, στα Καλύβια

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Στην τοποθέτηση δυο "Έξυπνων Στάσεων" στα Καλύβια προχώρησε ο Δήμος Αγρινίου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους οι οποίοι θα έχουν πλέον την δυνατότητα να καθίσουν για όσο χρόνο αναμονής έχουν για την μετακίνησή τους με τα αστικά λεωφορεία.

Ο Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, είχαν την ευκαιρία σήμερα να επισκεφθούν τα συγκεκριμένα σημεία όπου τοποθετήθηκαν οι ειδικές κατασκευές, με την πρώτη να βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο και η δεύτερη στον οικισμό του Πλατάνου Καλυβίων, επί της επαρχιακής οδού Αγρινίου – Καλυβίων.

Να σημειώσουμε ότι, οι έξυπνες στάσεις θα παρέχουν στην πλήρη λειτουργία τους, εκτός του αυτόνομου φωτισμού, δύο θύρες φόρτισης κινητού τηλεφώνου (θύρες USB), ενώ θα φωτίζονται από λαμπτήρες LED που φορτίζονται κατά την διάρκεια της ημέρας από ηλιακό συλλέκτη που είναι τοποθετημένος στην οροφή της στάσης.

Τα στέγαστρα παρέχουν λειτουργικότητα και προσαρμογή στο περιβάλλον και συνδυάζονται με τις σημάνσεις των στάσεων σε ένα αρμονικό σύνολο. Επίσης προσφέρουν την απαραίτητη προστασία στους χρήστες των αστικών συγκοινωνιών από τις καιρικές συνθήκες, κατά τον χρόνο αναμονής τους και εξασφαλίζουν ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. 

Το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτούμενο από το «Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» βάσει και της υπ’ αριθμ. 42999/22-7-2022 σύμβασης του Δήμου Αγρινίου για την «Προμήθεια και τοποθέτηση στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων, με στόχο την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού».