Στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου, η Χορωδία Καλυβίων & Σταμνάς

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Η Χορωδία Γυναικών Καλυβίων "Άγιος Νικόλαος" και η Χορωδία Γυναικών Σταμνάς "Αγία Αγάθη", συμμετείχαν σήμερα στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που διεξήχθη το τριήμερο 7,8 και 9 Οκτωβρίου 2022, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις» στο Αγρίνιο.

Η Χορωδία Γυναικών Καλυβίων Αγρινίου, σε σύμπραξη με την Χορωδία Γυναικών Σταμνάς Μεσολογγίου και Χοράρχη τον κο Νικόλαο Στρατόπουλο, παρουσίασαν στο κοινό τραγούδια από το λαϊκό ρεπερτόριο, και χειροκροτήθηκαν θερμά!

Τραγούδησαν τα αγαπημένα: «Έστειλα ένα περιστέρι», «Χάντρα στο κομπολόι σου» «Το καλοκαίρι το μορτάκι» και «Που ΄ναι τα χρόνια».

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμά τους, ο Χοράρχης κος Στρατόπουλος και η κα Γεωργία Κορδόση, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς "Αγία Αγάθη" καθώς και τα υπόλοιπα μέλη των δυο Χορωδιών, ευχαρίστησαν θερμά την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών κα Χρυσούλα Τασολάμπρου για την τιμητική πρόσκληση ώστε να παρευρεθούν στο Φεστιβάλ, σε ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για το Αγρίνιο!

Στη συνέχεια, δόθηκαν αναμνηστικά από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρη Αναστασίου και την εκπρόσωπο της οργάνωσης «ΦΛΟΓΑ».

Σήμερα Κυριακή 9 Οκτωβρίου συμμετείχαν οι κάτωθι Χορωδίες:

Το Φωνητικό Σύνολο Πολιτιστικού Συλλόγου Θυμαιτάδαι Κερατσινίου, η Μικτή Χορωδία Κοινωφελούς Επιχείρησης, Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βέλου- Βόχας, Κορινθίας, το Φωνητικό Σύνολο «Άθυρμα» Καμινίων Πειραιά, η Χορωδία Ενηλίκων Σχολών Μωράϊτη Παλαιού Ψυχικού, το Φωνητικό Σύνολο Δημοτικού Ωδείου Βόλου, η Χορωδία Καλυβίων Αγρινίου σε σύμπραξη με την Χορωδία Σταμνάς Μεσολογγίου και Μαέστρο τον Νίκο Στρατόπουλο, η Παραδοσιακή Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων, Δράμας μαζί με την Παραδοσιακή Χορωδία Κυργίων, Δράμας και το πρόγραμμα ¨έκλεισε¨ με την Μικτή Χορωδία Ενηλίκων «Μελοέσσα» Αγρινίου και Μαέστρο τον Ανδρέα Φούκα.

Το Φεστιβάλ διοργανώσε η Αγρινιώτικη Χορωδία «Αγία Σκέπη» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ.