Με επιτυχία διεξήχθη ημερίδα για την οπαδική βία, στο Αγρίνιο

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 

Ενδιαφέρουσα ημερίδα με αντικείμενο την οπαδική βία, έλαβε χώρα σήμερα Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, με συνδιοργανωτές την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και την Ένωση Δικαστικών Υπαλλήλων Αγρινίου.

Εκλεκτοί ομιλητές ήταν, ο κ. Τάκης Μπαλτάκος Πρόεδρος της ΕΠΟ, ο κ. Πάνος Σόμπολος πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ο Κ. Λάμπρος Καψάλης Υπαστυνόμος Α΄της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της ΓΑΔΑ και η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου κα Μυροφόρα Τουμανίδου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος του «Δυτικά FM – 92.8», κα Δήμητρα Λαοπόδη.

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Για πρώτη φορά στην πόλη του Αγρινίου παρεβρέθηκαν και μίλησαν σημαντικά πρόσωπα που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο, ενώ παρουσίασαν στοιχεία που αφορούν την οπαδική βία, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και σε τοπικό καθώς η οπαδική βία έχει αυξητική τάση και στην Αιτωλοακαρνανία.

Μάλιστα ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, "... ο αθλητικός νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα δεν θα λύσει τα προβλήματα της οπαδικής βίας και ότι η Πολιτεία δεν πέτυχε κάτι με το να απαγορεύσει για δυο μήνες την είσοδο φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες".

Η οπαδική βία, ή αλλιώς ο χουλιγκανισμός, ιδίως στον χώρο του ποδοσφαίρου, αποτελεί ένα διαχρονικό και παγκόσμιο φαινόμενο, οι εκδηλώσεις του οποίου ποικίλλουν ανάλογα με τον χρόνο και τον τόπο όπου λαμβάνει χώρα. Πρόκειται για ένα φαινόμενο βαθιά κοινωνικό το οποίο μόνο αν συνεργαστούμε όλοι μαζί θα εξαλειφθεί ξεκινώντας από τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας και καταδικάζοντας ανάρμοστες συμπεριφορές τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Η οπαδική βία είναι φλέγον ζήτημα για την κοινωνία μας και αποτελεί πρόκληση για την κοινωνική συνοχή.

Λέμε ΟΧΙ στις παραβατικές συμπεριφορές στο χώρο του αθλητισμού γενικότερα.