Εκδρομή του Γυμνασίου Καλυβίων, στη Ναύπακτο

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Ναύπακτο πραγματοποίησαν την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου Καλυβίων. Με την άφιξή τους στη Ναύπακτο, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τους υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου, κ. Ιερόθεος καθώς και ο Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Θωμάς Βαμβίνης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος συνομίλησε με τους μαθητές οι οποίοι ζήτησαν τις συμβουλές του σχετικά με διάφορα προβλήματά τους όπως η σωστή διαχείριση του χρόνου. Κατόπιν έδωσε τις ευλογίες του σε όλους και κατόπιν κατευθύνθηκαν προς την Ιερά Μονή Παναγίας της Γοργοεπήκοου.

Εκεί οι μοναχές ξενάγησαν τους επισκέπτες στο χώρο και τους διηγήθηκαν το θαύμα της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, ενώ προσέφεραν σε όλους κεράσματα κια βιβλία της Μονής. Έπειτα, μετά από σύντομη στάση στην πόλη της Ναυπάκτου, εκπαιδευτικοί και μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο τους.

Να αναφέρουμε ότι, η εκδρομή αυτή ήταν ιδέα της Θεολόγου του σχολείου, κας Θεοδώρας Τσίγκα και υλοποιήθηκε, αφού εγκρίθηκε από τον Διευθυντή του Γυμνασίου Καλυβίων κ. Απόστολο Καραγεώργο και τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Η ιστοσελίδα του Γυμνασίου Καλυβίων Αγρινίου:

https://gym-kalyv-new.ait.sch.gr/