Από τα Καλύβια… στην χριστουγεννιάτικη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον !

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Την ευκαιρία να επισκεφθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είχε το ζεύγος Σπύρου και Μαρίας Τσιρογιάννη από τα Καλύβια Αγρινίου, ένα ταξίδι που τους χάρισε μοναδικές στιγμές που θα θυμούνται για πάντα!

Παρέμειναν για περισσότερες από 20 ημέρες, στο Χάρισμπεργκ της Πενσυλβάνιας και είχαν τη χαρά να γιορτάσουν μαζί με την ομογένεια και να συναντηθούν με αγαπημένα πρόσωπα, πολλά εκ των οποίων έχουν κοινές "ρίζες" από την Αιτωλοακαρνανία!

Το ζεύγος Σπύρου και Μαρίας Τσιρογιάννη μαζί με την παρέα τους, περιηγήθηκαν και γνώρισαν μεγαλουπόλεις της ανατολικής ακτής, αλλά είδαν και από κοντά σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα!

Αρχικά πήγαν στη Νέα Υόρκη, περπάτησαν σε εμπορικούς δρόμους της πόλης, όπως η διάσημη Τάϊμς Σκουέαρ, είδαν από κοντά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπροστά από το κτίριο Ροκφέλερ, πήγαν στο Ground Zero (σημείο Μηδέν) και το Μνημείο 9/11, όπου ήταν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, στην κρεμαστή γέφυρα του Μπρούκλιν, στο διάσημο κτίριο Empire State Building, στο Flatiron Building, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια της Νέας Υόρκης και ένας από τους πρώτους ουρανοξύστες που κτίστηκαν στην πόλη, κ.ά.

Τις επόμενες μέρες επισκέφθηκαν επίσης την πόλη της Ουάσιγκτον, πήγαν στο Καπιτώλιο, όπου είναι το μέρος στο οποίο συνέρχεται το Κογκρέσο δηλ. το νομοθετικό σώμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, ακολούθως πήγαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου είδαν αρκετά εκθέματα με θηλαστικά, ερπετοειδή και οστά δεινοσαύρων…

Ακολούθως είχε σειρά το Μουσείο Τεχνολογίας και Διαστήματος Σμιθσόνιαν, όπου εκτίθονται πολλά αντικείμενα σχετικά με τις προσεδαφίσεις στο φεγγάρι, δορυφόρους και πολλά ακόμα ανθρώπινα επιστημονικά επιτεύγματα, καθώς και τα πρώτα αεροπλάνα και τα στάδια τεχνολογικής εξέλιξής τους.

Ένα μνημείο που δεν παρέλειψαν να δουν, ήταν το Μνημείο του Ουάσινγκτον (Washington Monument) ο πανήψηλος οβελίσκος στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπως και το Lincoln Memorial, ένα μεγάλο και επιβλητικό κτίριο, αντίγραφο αρχαίου ελληνικού ναού και το  άγαλμα του Προέδρου Λίνκολ.

Επισκέφθηκαν ακόμη την πόλη της Φιλαδέλφειας, που ξεχωρίζει ανάμεσα στις πόλεις της Ανατολικής Ακτής για την ιστορία, τη μουσική της, τον πολιτισμό και τα αξιοθέατά της. Θεωρείται ο τόπος γέννησης της αμερικανικής δημοκρατίας. Εδώ υπάρχει η Liberty Bell, η καμπάνα της Ελευθερίας, το σύμβολο της αμερικανικής ανεξαρτησίας. Επίσης εδώ δημιουργήθηκε η πρώτη αμερικανική σημαία, στο σπίτι της Betsy Ross.

Στην πόλη της Βαλτιμόρης πήγαν να δουν, εκτός των άλλων και το Εθνικό Ενυδρείο που αποτελεί το στολίδι του εσωτερικού λιμανιού της πόλης και μια από τις καλύτερες εγκαταστάσεις του είδους του στον κόσμο με χιλιάδες επισκέπτες.

Εν τέλει έκλεισαν την ημέρα τους επισκεπτόμενοι την περιοχή όπου βρίσκεται ο Λευκός Οίκος (White House) δηλ. η κατοικία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, απολαυάνοντας το ηλιοβασίλεμα στην υπέροχη πόλη της Ουάσιγκτον!

Ο Σπύρος και η Μαρία Τσιρογιάννη, αναχωρώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες για το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα, έγραψαν τα εξής: «Όπου και να ταξιδεύεις λένε περνάς καλά, όταν όμως σε περιμένουν άνθρωποι  που έχεις μέσα στην καρδιά σου και σε καλωσορίζουν σπίτι τους με αυτόν τον τρόπο, μόνο φανταστικά μπορείς να περάσεις. Σας ευχαριστούμε για όλα!Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη σε όλους, με πολλά ακόμα χαμόγελα και αναμνήσεις για το 2024!»