“Up To Date - Ογκολογία στην Περιφέρεια ” - Ιατρικό συνέδριο στο Αγρίνιο

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Το 1ο Περιφερειακό Ογκολογικό Συνέδριο «Up To Date – Ογκολογία στην Περιφέρεια, η Σύγχρονη Αντιμετώπιση των Ογκολογικών Ασθενών στην Αιτωλοακαρνανία», διοργανώνεται  στο Ξενοδοχείο Coralli, στο Αγρίνιο, το διήμερο 19 και 20 Ιανουαρίου 2024.

Ο Πρόεδρος του συνεδρίου, Θεοφάνης Ειρ. Φλώρος, Παθολόγος – Ογκολόγος, Στρατιωτικός Ιατρός, Διευθυντής στην 5η Ογκολογική Κλινική Metropolitan General Hospital, στην πρόσκληση για το συνέδριο αναφέρει ότι: «Το συνέδριο αυτό έρχεται ως επιστέγασμα μιας προσπάθειας 7 ετών για την ανάπτυξη μιας Ογκολογικής Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας στο Αγρίνιο, με σκοπό την αντιμετώπιση των ασθενών με νεοπλασία, η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες θεραπείας τους».

Το συνέδριο στο οποίο θα κάνουν εισηγήσεις κορυφαίοι επιστήμονες από όλη τη χώρα, διοργανώνεται από την Εταιρεία Μελέτης και Εφαρμογής Εξατομικευμένων Αντινεοπλασματικών Θεραπειών Δυτικής Ελλάδας της οποίας Πρόεδρος είναι ο Παθολόγος Ογκολόγος  Θεοφάνης Φλώρος, ενώ οι εργασίες του θα μεταδίδονται διαδικτυακά μέσω της www.livemed.gr

Ο Πρόεδρος του συνεδρίου, Θεοφάνης Φλώρος, στην πρόσκληση για το συνέδριο αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ στο 1ο Περιφερειακό Ογκολογικό Συνέδριο «Up To Date - Ογκολογία στην Περιφέρεια, η Σύγχρονη Αντιμετώπιση των Ογκολογικών Ασθενών στην Αιτωλοακαρνανία», το οποίο θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Coralli στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2024.

Το συνέδριο αυτό έρχεται ως επιστέγασμα μιας προσπάθειας 7 ετών για την ανάπτυξη μιας Ογκολογικής Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας στο Αγρίνιο, με σκοπό την αντιμετώπιση των ασθενών με νεοπλασία, η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες θεραπείας τους.

Η σύγχρονη Ογκολογία διαμορφώνει διαρκώς ένα τοπίο καλύτερης κατανόησης, τόσο των μηχανισμών καρκινογένεσης όσο και της τροποποίησης φυσιολογικών λειτουργιών του σώματός μας, που έχουν ως βασική λειτουργία την αποτροπή της.

Η ανάπτυξη διαρκώς νέων θεραπευτικών μορίων έχει προκαλέσει «επανάσταση» στην καταπολέμηση της νόσου, με σημαντική αύξηση της επιβίωσης σχεδόν σε όλες τις μορφές καρκίνου ακόμα και σε μεταστατικό στάδιο.

Αυτό επιτυγχάνεται τόσο μέσω της στόχευσης ιδιαίτερων γονιδιακών χαρακτηριστικών του καρκίνου όσο και με την προσπάθεια αποκατάστασης της ικανότητας του ανοσοποιητικού συστήματος να καταστρέφει τα κακοήθη κύτταρα με φυσικούς μηχανισμούς.

Οι πλείστες δε αυτές θεραπείες δύνανται να χορηγούνται εκτός Τριτοβάθμιων Νοσοκομείων, αρκετοί δε ασθενείς του Νομού μας αλλά και όμορων Νομών έχουν ήδη επωφεληθεί αυτών στην πόλη του Αγρινίου.

Εντούτοις, η περιφέρεια συνήθως μένει εκτός της αποκαλυπτικής αυτής γνώσης. Η προκατάληψη της «καταδίκης» ενός καρκινοπαθή ως ένας άνθρωπος χωρίς μέλλον παραμένει. Στόχος μας είναι η επιστημονική αυτή εκδήλωση να συντελέσει στην ενημέρωση της τοπικής επιστημονικής κοινότητας και της κοινωνίας του νομού μας ευρύτερα, για τα εντυπωσιακά επιτεύγματα της σύγχρονης Ογκολογίας.

Να μεταφέρει, επίσης, γνώση για την αντιμετώπιση καθημερινών αναγκών των ογκολογικών ασθενών τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ιατροί της κοινότητας (χορήγηση αναλγησίας, αντιμετώπιση λοιμώξεων στους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς κ.α.), καθώς και την παροχή συμβουλής προληπτικών εξετάσεων τις οποίες οι κάτοικοι μικρών κοινοτήτων συχνά αμελούν.

Για το σκοπό αυτό, διακεκριμένοι συνάδελφοι δέχτηκαν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή. Θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν την εξιδεικευμένη ογκολογική γνώση με κατανοητό τρόπο. Τους ευχαριστώ και είμαι ευγνώμων.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, με ιδιαίτερη χαρά θα σας καλωσορίσουμε στο Αγρίνιο προσβλέποντας η παρουσία σας να συνδράμει στην επιτυχή διεξαγωγή του συνεδρίου και τη σταδιακή καθιέρωσή του ως επιστημονικό φάρο της περιοχής μας.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου

Θεοφάνης Φλώρος

Παθολόγος - Ογκολόγος, Στρατιωτικός Ιατρός,

Διευθυντής, 5η Ογκολογική Κλινική Metropolitan General Hospital

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Συνεδρίου: https://drive.google.com/file/d/1cyrelIRWX0xJi7J7P1S-JuF8N3XNOCq9/view