Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για μαθητές στο Δοκίμι, από τον Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Σήμερα Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου Δοκιμίου, τελέσθηκε υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Δοκιμίου.

Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Διευθυντρίας κ. Ευφροσύνης Ζάχαρη, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γεωργίου Αγραφιώτη.

Κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον σολέα του Ναού (χώρος σε έναν ναό που βρίσκεται ανάμεσα στον άμβωνα και το τέμπλο) ο Σεβασμιώτατος επεξηγούσε με απλά λόγια τα τελούμενα, τα βασικά σημεία και τους συμβολισμούς της Θείας Λειτουργίας, με σκοπό οι μικροί μαθητές να μπορέσουν να συμμετέχουν και να βιώσουν το ιερό Μυστήριο.

Μιλώντας στα παιδιά τόνισε, ότι ο Χριστός αγαπάει όλους τους ανθρώπους, γιατί είμαστε δημιουργήματά του και τα προέτρεψε να αγαπούν τον Χριστό και να έχουν την βεβαιότητα, ότι δεν θα τα προδώσει ποτέ και πάντοτε θα τους οδηγεί στην αλήθεια, στο φως και στην αγάπη.