Η παρουσίαση του βιβλίου του "Δάσκαλου" Σωκράτη Ζαραβίνα

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Σε ειδική εκδήλωση στο Αγρίνιο, παρουσιάστηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 το βιβλίο «Δύσβατη Πορεία Διαρκείας» που συνθέτει την βιογραφία του Εκπαιδευτικού και Κοινωνικού Αγωνιστή, Σωκράτη Μιχ. Ζαραβίνα.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Εκπαιδευτικών για την επανίδρυση του Κέντρου Πολιτισμού “Ο Μακρυγιάννης” και του “Εκπαιδευτικού Ομίλου” αναφέρει συγκεκριμένα: 

Πλήθος συμπολιτών μας κατέκλυσαν κυριολεκτικά την αίθουσα και όλους τους χώρους του Παπαστρατείου Μεγάρου, μέσα κι έξω. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν Μαθητές του, μέλη των οικογενειών τους, αθλητές και ποδοσφαιριστές που δούλεψαν μαζί και συναγωνιστές που συμπορεύτηκαν στους δρόμους της Ειρήνης, του υγιούς Αθλητισμού και Πολιτισμού, καθώς επίσης στους πολιτικούς αγώνες μακριά από την ευτέλεια, τη διαφθορά και την παρακμή.

Από το ποιοτικό πρόγραμμα ξεχώρισαν και συγκλόνισαν με τις ομιλίες τους ο Κώστας Διαμαντής, Διδάκτορας της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Καθηγήτρια Αγγελική Φατούρου, από τα «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης» και η Μαρία Ποντίκα, Φιλόλογος, μαθήτρια του Σωκράτη Ζαραβίνα.

Η Πέγκυ Κονδυλοπούλου ξεδίπλωσε στην αρχή μαεστρικά τη προσωπικότητα του Αγωνιστή Εκπαιδευτικού, καθώς επίσης και το Δύσβατο δρόμο που διήνυσε αυτό το βιβλίο μέχρι την έκδοση του. Η Κατερίνα Ζήση με την γλυκύτητα που παρουσίασε την εκδήλωση την απογείωσε. Συντονιστής της όλης εκδήλωσης ο πολύπειρος και καλοσυνάτος Θόδωρος Λιαροκάπης.

Από τη μια μεριά οι καταξιωμένες λαϊκές οικογένειες του Αγρινίου και του Νομού και από την άλλη η « Εθνική Ελλάδος … » του Πνεύματος και του Αθλητισμού απογείωσαν και πλάτυναν τη… Δύσβατη Πορεία Διαρκείας: Τρεις Αγρινιώτες Πανεπιστημιακοί, ένας Πλωτάρχης του Λιμενικού, ένας Ολυμπιονίκης – Προπονητής της Εθνικής Ομάδας του χάντμπολ, που στις αρχές του Γενάρη θα οδηγήσει την Ελλάδα στα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, πέντε καταξιωμένοι επιστήμονες γιατροί, ο Αντιδήμαρχος του Αγρινίου Κ. Ζώης, πολλοί εκπαιδευτικοί και ενεργοί πολίτες.

Αφήσαμε τελευταίο το συγκλονιστικό μήνυμα – χαιρετισμό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Ολυμπίας, αγαπητού μας Δημήτρη Σπύρου, που διαβάστηκε μέσα σε απόλυτη ησυχία από την Φραγκούλα Παπανικολάου καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

Η εκδήλωση τελείωσε μέσα σε οικογενειακό ανθρώπινο κλίμα, στο οποίο δεν ξεχώριζες διοργανωτές και καλεσμένους.

Τα μέλη της Επιτροπής Εκπαιδευτικών