Η κεντρική ομιλία του Κώστα Πιστιόλα, στο Αγρίνιο

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Σε μια ογκώδη συγκέντρωση, που θύμιζε άλλες εποχές, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, το βράδυ της Τρίτης (03/10) ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» Κώστας Πιστιόλας κάλεσε τους πολίτες να δώσουν τη «μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή».

Οι πολίτες του Αγρινίου με το «βροντερό παρών» που «φώναξαν» στην κεντρική προεκλογική ομιλία έδωσαν «παράσταση νίκης» στον Κώστα Πιστιόλα, ο οποίος συγκινημένος από τη συγκλονιστική παρουσία του κόσμου δεν σταματούσε να τους ευχαριστεί.

«Μιλήσατε πάλι σήμερα, είπατε ξεκάθαρα αυτό που ξέρουν καλά όλοι από τις 8 Αυγούστου και μετά, ότι το Αγρίνιο πάει ψηλά. Εσείς μας δώσατε τη δύναμη να προχωρήσουμε. Όλες και όλοι εσείς είστε η δύναμή μας και αυτή η μεγάλη νίκη που έρχεται είναι δικό σας επίτευγμα», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου.

Ο Κώστας Πιστιόλας δεσμεύτηκε στους πολίτες του Αγρινίου ότι θα παραμείνει «θιασώτης της προσφοράς, της σκληρής προσπάθειας και της δουλειάς. Δεν θα γίνω επαγγελματίας της πολιτικής και ιδιοκτήτης της καρέκλας», για να συνεχίσει, λέγοντας τα εξής:

«Θα είμαι Δήμαρχος της ουσίας και της πράξης και όχι της βιτρίνας. Θα είμαι Δήμαρχος των ανοιχτών διαδικασιών και όχι των απευθείας αναθέσεων. Θα κατασκηνώσω στα Υπουργεία και τα κέντρα λήψης αποφάσεων για να κερδίσω μάχες για την πόλη μου και όχι για δημόσιες σχέσεις. Δεν θα εγκαταλείπω και δεν θα θεωρώ τα χωριά μας περιοχές δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Θα διοικώ με ομάδα, όχι με ημετέρους και αλαζονεία. Θα είμαι ένα δήμαρχος που θα υπηρετεί τη συνέχεια του Δήμου, δεν θα ξεσηκώνω με τοξικότητα μια ολόκληρη πόλη για το Πάρκο, να της το στερώ για 9 χρόνια και να παραδίδω αυτό για το οποίο όλοι απογοητευτήκατε. Και πάνω απ’ όλα θα σέβομαι, γιατί έτσι έμαθα! Δεν θα υποτιμώ τη νοημοσύνη των συμπολιτών μου κάνοντας εγκαίνια και στρώνοντας τσιμέντο λίγες μέρες πριν τις εκλογές».

«Σε ένα πράγμα συμφωνώ με την απερχόμενη  Δημοτική Αρχή, ότι αρκούν δυο θητείες για να ολοκληρώσει ένας Δήμαρχος το έργο του. Θα συμφωνήσω για τις δύο θητείες, αλλά ούτε για μια μέρα παραπάνω. Αρκετά! Φτάνουν 9 χρόνια για να κάνεις όσα πρέπει. Γιατί όταν δεν είναι αυτοσκοπός η εξουσία, δύο θητείες είναι αληθινά αρκετές», επισήμανε, συν τοις άλλοις, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά».

Συνεχίζοντας την ομιλία του εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών ο Κώστας Πιστιόλας τόνισε πως «έμαθα όλα αυτά τα χρόνια να αναλαμβάνω και την ευθύνη μου, να διεκδικώ μέχρι τέλους και να κερδίζω τις μάχες στα δύσκολα, όχι στα εύκολα!

Και πάνω απ’ όλα έμαθα να πορεύομαι στους φωτεινούς δρόμους της κοινωνίας και της αγοράς, όχι στα σκοτάδια των ημετέρων, όχι σε κομματικούς σωλήνες. Να υπηρετώ μετρήσιμους στόχους, όχι να κυνηγάω μια καρέκλα. Και κυρίως έμαθα να κάνω καλύτερο και τον εαυτό μου, να διορθώνω τα λάθη μου και να κρατάω την σημαία της μετριοπάθειας και της σεμνότητας, όχι της αλαζονείας και της έπαρσης».

«Στόχος μας», ανέφερε εν συνεχεία ο Κώστας Πιστιόλας, είναι «η ενότητα της πόλης που είναι προαπαιτούμενο για κάθε μεγάλη αλλαγή και θα είναι το πρώτο αυτονόητο της θητείας μας, ένα αυτονόητο που τόσο έλειψε αυτά τα χρόνια. Όσο και να θέλουν να διχάσουν, τόσο πιο ισχυρό θα είναι το αίτημα της αλλαγής, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η βούλησή μας να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις της πόλης. Η επόμενη μέρα των εκλογών θα βρει το Δήμο Αγρινίου ενωμένο σαν μια γροθιά».

Παράλληλα, υποσχέθηκε πως θα είναι δήμαρχος όλων την επόμενη μέρα, υποστηρίζοντας πως «η πόρτα του δημαρχείου θα είναι ανοιχτή σε όλους τους δημότες», για να τονίσει εμφατικά πως «θα αξιοποιήσουμε κάθε συμπατριώτισσά και συμπατριώτη μας που θέλει να προσφέρει. Η εποχή των αποκλεισμών, των κλειστών γραφείων, ενός δημαρχείου βιομηχανίας ρουσφετιών τελειώνει οριστικά στις 8 Οκτωβρίου!».

Ο Κώστας Πιστιόλας σταχυολόγησε τις 22 δεσμεύσεις, που εκπορεύονται από το Πρόγραμμα του Συνδυασμού, και το οποίο έχει κατατεθεί στους πολίτες του Αγρινίου, αναφέροντας:

1. Έχουμε αυτονόητο χρέος να θέσουμε ξανά ένα μεγάλο στόχο για την πόλη. Δεν θα ρίξει λευκή πετσέτα η πόλη για το Πανεπιστήμιο!

2. Αναβάθμιση των δύο εισόδων του Δήμου με ταυτόχρονη πίεση στην Κεντρική Διοίκηση για ολοκλήρωση της κάθετης σύνδεσης με την Ιόνια Οδό.

3. Δημοτική Πρωτοβουλία για τη συνεργασία όλων των φορέων με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αγρινίου και  Αξιοποίηση του χώρου του Παλαιού Νοσοκομείου μετατρέποντάς το σε πολυχώρο υγείας.

4. Τριχωνίδα και Λυσιμαχεία θα αναχθούν σε κέντρα Ναυταθλητισμού καθώς και ιστιοπλοϊκού προορισμού με ταυτόχρονη αξιοποίηση των ιαματικών μας Λουτρών και των ορεινών όγκων!

5. Αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες

6. Επίλυση των προβλημάτων άρδευσης στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, συντήρηση αγροτικών οδών και δημιουργία αγροκτηνοτροφικών πάρκων!

7. Αποκεντρώνουμε την Διοίκηση με Δημιουργία Τοπικών Αντιδημάρχων και καθιέρωση Προγράμματος Τακτικών Συναντήσεων με όλα τα Τοπικά Συμβούλια.

8. Θέλουμε Πεζόδρομους αλλά και πρόσβαση στην αγορά! Όχι άλλο χάος στο κέντρο του Αγρινίου, η αγορά αυτής της πόλης πρέπει να ανασάνει ξανά!

9. Η πόλη έχει ανάγκη το πράσινο. Τελεία και παύλα! Είναι ακατανόητη η εμμονή σε πολιτικές που δεν υπηρετούν τον στόχο να παίρνει η πόλη ανάσα.

10. Συνολική ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και βελτίωση ποιότητας ζωής στις εργατικές κατοικίες και στους παραμελημένους οικισμούς, με απόλυτη προτεραιότητα στην καθαριότητα.

11. Δημιουργία και στελέχωση πρότυπου σταθμού υποδοχής και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων

12.  Αποκατάσταση προσβασιμότητας ΑμΕΑ σε Δημόσιους Χώρους . Θα είναι πρώτη μας προτεραιότητα

13.  Άμεση στήριξη της αγοράς με Δημιουργία Υπηρεσίας καταγραφής αιτημάτων και εξυπηρέτησης του Πολίτη και του Επαγγελματία.

14. Στηρίζουμε τα νέα ζευγάρια με Παροχή επιδόματος για γέννηση τέκνου με εισοδηματικά κριτήρια.

15. Μειώνουμε Δημοτικά Τέλη για ευάλωτα νοικοκυριά, τριτεκνες και φυσικά πολύτεκνες οικογένειες με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια.

16. Δημιουργούμε ψηφιακό κέντρο διαχείρισης κρίσεων για πλημμύρες και πυρκαγιές αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες όπως χρήση drone

17. Όλος ο δήμος σε ένα κινητό.  Στόχος ένα έξυπνος, υπερψηφιακός δήμος που θα λύνει προβλήματα της καθημερινότητας σε πραγματικό χρόνο

18. Δίνουμε το λόγο στη νέα γενιά με δημιουργία δημοτικού συμβουλίου νεολαίας με άμεση εκλογή

19. Θέτουμε στόχο την δημιουργία πολιτιστικών θεσμών με διεθνές κύρος και εμβέλεια.

20. Καθιέρωση θεσμού τακτικής λογοδοσίας του δημάρχου. Στην πόλη αλλά και σε όλες τις δημοτικές ενότητες. 

21. Θα είναι πρώτη προτεραιότητά μας η αναβάθμιση του Δημοτικού Αθλητικού μας Κέντρου και η διοργάνωση Πανελληνίων πρωταθλημάτων

22. Τέλος , θα αναδείξουμε και θα προστατεύσουμε τον μοναδικό πνεύμονα της πόλης μας, το δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου  σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά», εξάλλου, δεν δίστασε να δηλώσει «περήφανος για την έως σήμερα προεκλογική μας πορεία και το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού που επέδειξε όλος ο Συνδυασμός! Τηρήσαμε τη δέσμευσή μας ότι δεν θα παρασυρθούμε σε χαμηλής πτήσης επικοινωνιακά τεχνάσματα».

Κλείνοντας την ομιλία του και μέσα σε αποθέωση από τους ενθουσιασμένους και παθιασμένους παρευρισκόμενους πολίτες ο Κώστας Πιστιόλας τόνισε τα εξής:

«Το μήνυμα της συγκλονιστικής σας παρουσίας έχει ακουστεί από την ώρα που πήραμε τη μεγάλη απόφαση! Σήμερα, εδώ, στην πλατεία που μεγαλώσαμε είναι μεγάλη η συγκίνησή μου να βλέπω μια τέτοια συγκέντρωση και είναι μεγάλη η τιμή που μου κάνετε.

Τώρα είναι η ώρα για την Μεγάλη Αλλαγή, τώρα είναι η ώρα για το Αγρίνιο που αξίζουμε! Δεν σταματάμε, στέλνουμε το μήνυμα της Νίκης παντού, οι επόμενες πέντε μέρες είναι μέρες μάχης και αγώνα για τη Μεγάλη Νίκη από την πρώτη Κυριακή!

Πάμε να δικαιώσουμε τα όνειρα μας, να ζωντανέψουμε τον τόπο μας, να κάνουμε στο Αγρίνιο αυτό που ονειρευτήκαμε, αυτό που μπορεί και δικαιούται να είναι! Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά!».