Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, στο Γυμνάσιο Καλυβίων

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 εορτάστηκε στο σχολείο μας η η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023 στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Την εκδήλωση ανέλαβε ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Χρήστος Μπεκούλης ο οποίος στην αρχή μίλησε στους μαθητές για την θεμελιώδη σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου. Στην έναρξη των δραστηριοτήτων διεξήχθη αγώνας ανώμαλου δρόμου από τους μαθητές περιφερειακά του σχολείου κατόπιν γραπτής έγκρισης των κηδεμόνων τους. Στη συνέχεια στον αύλειο χώρο του σχολείου συνέχισαν με αθλήματα κλασικού αθλητισμού: άλμα εις μήκος, σκυταλοδρομία και τέλος οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και υπήρξε καθολική συμμετοχή. Σκοπός ήταν να μεταδόσουμε στους μαθητές κάποιες από τις αξίες του αθλητισμού. Ειναι γνωστό οτι με τον αθλητισμό το άτομο μυείται στην αξία της προσωπικής προσπάθειας και μαθαίνει να εκτιμά τα οφέλη που προκύπτουν από τη συστηματική και κοπιώδη ενασχόληση μ’ ένα αντικείμενο.

Η ικανοποίηση που λαμβάνει από την επίγνωση ότι σημειώνει σημαντικές επιδόσεις σ’ ένα άθλημα, αλλά και οι αλλαγές που βλέπει στη σωματική του διάπλαση, του διδάσκουν πως η επίμοχθη προσπάθεια ανταμείβεται με επιτεύγματα και οφέλη που δεν είναι προσιτά με άλλο τρόπο. Αν, μάλιστα, το άτομο συμμετέχει σε κάποιο ομαδικό άθλημα μαθαίνει να συνεργάζεται αρμονικά, καθώς και να δείχνει απεριόριστο σεβασμό στον κόπο και στην προσπάθεια του συναθλητή του, αφού γνωρίζει και το ίδιο πόσο επίμοχθη είναι η διεκδίκηση της νίκης.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Καλυβίων:

https://gym-kalyv-new.ait.sch.gr/