Μαίρη Τσαμάκη: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Γιώργο Παπαναστασίου

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Υποψήφια με τον Συνδυασμό «Αγρίνιο – Νέα αρχή – Τόπος να ζεις» του Γιώργου Παπαναστασίου θα είναι η Μαίρη Δημ. Τσαμάκη. Μάχιμη εκπαιδευτικός Φιλόλογος και μητέρα τριών παιδιών θα είναι υποψηφία στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, με διάθεση για προσφορά και στόχους μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δείτε το βιογραφικό της, καθώς και τους στόχους της σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

«Ονομάζομαι Τσαμακη Μαίρη (Μαρία) της Αγγελικής και του Δημοσθένη Τσαμάκη με καταγωγή από την Ευρυτανία.

Γεννήθηκα στο Αγρίνιο, όπου και διαμένω και είμαι έγγαμη με τον Μιχάλη Αγγελόπουλο (ιχθυολόγο- ιχθυοκαλλιεργητή) και έχουμε αποκτήσει τρία παιδιά: Την Κωνσταντίνα, τον Σπύρο και τον Δημοσθένη ! Η Κωνσταντίνα είναι πρόσφατα απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Σπύρος είναι φοιτητής στο Πολυτεχνείο στο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας υπολογιστών στην Πάτρα, ενώ ο Δημοσθένης είναι μαθητής στο Μουσικό Σχολείο.

Έχω τελειώσει την Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και είμαι καθηγήτρια Φιλόλογος στο επάγγελμα.

Αφού εργάστηκα επί πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως εκπαιδευτικός, διορίστηκα το 2007 στο Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο. Εργάζομαι από το 2010, σταθερά με οργανική θέση στο Τέταρτο Γενικό Λύκειο Αγρινίου.

Η αγάπη μου για την δουλειά μου και τους μαθητές μου, αλλά και η βασική μου φιλοσοφία για σύνδεση σχολείου – ζωής (Δημιουργικό Σχολείο) με οδήγησε σε μια ευρύτερη δράση και εκτός σχολικής αίθουσας που σημαίνει πληθωριστική μου συμμετοχή σε σχολικές γιορτές, προγράμματα, βιωματικές δράσεις, θεατρικά δρώμενα, εκδρομές και τα συναφή, αλλά και να αναλάβω και τον ρόλο του Συμβούλου Σχολικής ζωής επί τρία έτη στο σχολείο μας , από τότε που καθιερώθηκε ως θεσμός!

Μου αρέσει πολύ η “έξοδος” στην κοινωνία και το χρέος μου απέναντι σε αυτή με κάθε μέσο:

Κυρίως εκφράστηκα και εκφράζομαι από την κατά καιρούς αρθρογραφία μου, από την συμμετοχή μου εθελοντικά σε επετειακές ομιλίες, σε εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, συμμετοχή μου σε Επιτροπές Αξιολογήσης Πνευματικού Έργου με την ιδιότητα της Φιλολόγου, συμμετοχή μου στον συνδικαλισμό, σε πολιτιστικούς συλλόγους του χωριού μου, αλλά και σε σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, όπως τώρα που είμαι στο ΔΣ του αντίστοιχου συλλόγου του Μουσικού σχολείου Αγρινίου, από την ενεργητική μου παρουσία σε κάθε πνευματικό – πολιτιστικό γεγονός ,που συμβαίνει γύρω μου στην πόλη μου και στα περίχωρα!

Αγαπώ απεριόριστα την Παράδοση και την Ιστορία μας, ενώ ο τόπος που δημιούργησα την οικογένεια μου ,”στεγασα” την επαγγελματική μου ταυτότητα είναι κατεξοχήν για μένα μέλημα μου και έγνοια μου, όπως και η Πατρίδα μου ευρύτερα η Ελλάδα μας, που υπεραγαπώ και νιώθω τόσο περήφανη για αυτή!

Η διάθεση μου για εκπαιδευτική – επιστημονική εξέλιξη και ψυχολογική αυτο-βελτίωση με οδήγησαν στην επιδίωξη της συμμετοχής μου σε πλείστα σεμινάρια επιμόρφωσης και εκπαίδευσης μέσα από την υπηρεσία μου , αλλά και μέσα από δική μου ιδιωτική πρωτοβουλία!

Αγαπητοί μου συμπολίτες οραματίζομαι και ονειρεύομαι έναν Δήμο που διαρκώς θα εξελίσσεται και θα αλλάζει προς το καλύτερο σε πολλαπλά επίπεδα, για να κάνει την ζωή όλων μας πιο όμορφη, πιο λειτουργική και πιο Ανθρώπινη!

Στόχος μου, εάν με εκλέξετε:

* Οι “Αγέννητες” Ιδέες να βρουν μορφή, να αποκτήσουν ύπαρξη και η μορφογένεσή τους να συνιστά έργα σπουδαία για τους πολίτες και ειδικά για τους νέους μας: Κάθε είδους τέχνη, αθλητισμός, δρώμενα, ενεργοποίηση και ανάδειξη κάθε πολιτιστικού συλλόγου και σωματείου, τουριστική προβολή και ανάπτυξη κτλ.

* Να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία βελτίωσης , αξιοποίησης πόρων , αναβάθμισης της Πόλης μας και των χωριών του Δήμου μας

* Να δώσω ¨φωνή¨, ¨βήμα¨ και τρόπο επικοινωνίας στους Συνδημότες μου, ώστε κάθε πρόταση τους και ιδέα τους να υλοποιηθεί εάν καθίσταται εφικτό και κάθε πρόβλημα να βρει την λύση του όσο είναι μπορετό!

* Να αγωνιστώ για έναν Πολιτισμό στηριγμένο στην Δικαιοσύνη ,στην ” Καλλιέργεια” του νου και της καρδιάς, στον “Ανοιχτό Ορίζοντα” της Υπέρτερης Ηθικής και της Εσωτερικής Ελευθερίας και πάνω από όλα στην Αγάπη για τους Ανθρώπους που αυτό κυρίως είναι ο Δήμο μας και νοηματοδοτεί την έννοια του συνανήκειν!

* Να ενώσω τις δυνάμεις μου με εσάς για έναν Δήμο πεντακάθαρο ,με σεβασμό και αγάπη στα ζώα ,στο αστικό τοπίο και στο περιαστικό πράσινο της πόλης , αλλά και των χωριών μας, ενισχύοντας πολλαπλά την κουλτούρα της οικολογικής συνείδησης, φυσιολατρίας, εθελοντισμού και σεβασμού σε ο, τι ευρύτερα μας περιβάλλει και φυσικά και τεχνητά!

* Να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια και ατομικά και ομαδικά για διατήρηση και μεγιστοποίηση των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας που απολαμβάνουν οι Πολίτες του Δήμου μας και οι Επισκέπτες μας, γιατί η Ανθρωπιά, ο Εθελοντισμός και η Αλληλεγγύη είναι το Ταυτοτικό Εντύπωμα μιας Κοινότητας, που θέλει να χαρακτηρίζεται Πολιτισμένη και Ανθρώπινη!

* Να κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια για ένα Δήμο εξωστρέφειας και Παραγωγής Πολιτισμού, Τέχνης και Ψυχαγωγίας μέσα σε πλαίσια ποιοτικά και ουσιαστικά, που θα σκορπούν Χαρά, πληρότητα, ευχαρίστηση, ικανοποίηση σε κάθε πολίτη και θα τον κάνουν περήφανο για τον τόπο του!

* Να δουλέψω σκληρά και φιλότιμα σε κάθε κατεύθυνση για να υπηρετήσω και τιμήσω όλους εσάς που θα με τιμήσετε με την ψήφο σας και να μπορέσω να μην διαψεύσω τις λογικές σας προσδοκίες!

* Να δω την Πόλη μας, τον Δήμο μας να προωθεί την επιχειρηματικότητα και την στήριξη της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας και ειδικά τα νιάτα του τόπου μας!

Με τιμή

Τσαμάκη Μαίρη του Δημοσθένη»