Με επιτυχία ο ποδηλατικός γύρος Αιτωλοακαρνανίας, που "πέρασε" από τα Καλύβια

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλέον των 70 ποδηλατών, διεξήχθη σήμερα Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, το Βrevet - Ποδηλατικός Γύρος της Αιτωλοακαρνανίας, με αφετηρία το Αγρίνιο, ενώ στα Καλύβια ήταν εγκατεστημένο το τελευταίο Σημείο Ελέγχου (check in) για όλους τους ποδηλάτες, με την Κοινότητα Καλυβίων και τον Σύλλογο Γυναικών ¨Δήμητρα» να συνδράμουν ενεργά στην υποστήριξη του αγώνα.

Μεταξύ των ποδηλατών ήταν και οι Καλυβιώτες, Ελευθερία Ψιλογιαννοπούλου – Τάγκαλου, που έκανε την διαδρομή των 200 χλμ., καθώς και ο Γιώργος Ι. Γαλανόπουλος, ο οποίος ήρθε από Βρυξέλλες στο Αγρίνιο, ποδηλατώντας μέσω Ιταλίας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, για να φθάσει στην περιοχή μας τις πρώτες πρωινές ώρες και λίγο πριν την εκκίνηση του brevet των 300 χλμ.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων, Μαίρη Α. Ζαπαντιώτη, μαζί με εθελόντριες, είχαν προετοιμάσει σε συνεργασία με τους διοργανωτές και τους χορηγούς, διάφορα εδέσματα, τα οποία διανεμήθηκαν σε όλους τους αθλητές που διέρχονταν από το χωριό μας.

Πραγματικά αξίζει να δοθούν πολλά συγχαρητήρια στους συμπατριώτες μας από το Αγρίνιο, Νώντα Λαμπρακόπουλο (Velocity Bikes) και Γιάννη Λιάτσο, οι οποίοι ένωσαν την έμπνευσή τους και σχεδίασαν 3 πανέμορφες ποδηλατικές διαδρομές, με κοινό παρονομαστή, την ανάδειξη της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Νώντας Λαμπρακόπουλος μας δήλωσε τα εξής: «Το μπρεβέ - Γύρος της Αιτωλοακαρνανίας, που διεξήχθη σήμερα, ενθουσίασε τους συμμετέχοντες. Πάνω από 70 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα (Χανιά, Καλαμάτα, Αθήνα, Έδεσσα, Πάτρα, Άρτα Λευκάδα ) απόλαυσαν τις 3 διαφορετικές διαδρομές των 100-200-300 χιλιομέτρων. Οι διοργανωτες ς ευχαριστούν τους συμμετέχοντες και όσους βοήθησαν στην οργανωτική επιτυχία».

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι, οι αποστάσεις που διανύθηκαν στο μπρεβέ (Βrevet) Αγρινίου ήταν: μια εισαγωγική διαδρομή μήκους 100 χλμ. όπου πήραν μέρος 10 ποδηλάτες, η διαδρομή των 200 χιλ.όπου συμμετείχαν 20 ποδηλάτες και η διαδρομή των 300 χιλ. όπου έλαβαν μέρος 44 ποδηλάτες. Εκκίνηση και τερματισμός για όλους ήταν στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου, ενώ τα σημεία ελέγχου ήταν επανδρωμένα και παρείχαν τροφοδοσία.

ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

2ο ΣΗΜΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ

 

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ BREVET "ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ"